Herzog’un uçağındaki Türkçe mesajlar ve sembollerin anlamı ne? İsrail, uçakla Türkiye’ye ne mesaj vermek istedi? O semboller dikkat çekti

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için Ankara'ya geldi. Herzog'un uçağında ki mesajlar ise çokça dikkat çekti. 14 yılın ardından İsrail'le gerçekleşen bu üst düzey ziyarette Herzog'un uçağındaki "barış" ve "işbirliği" kelimeleriyle Türkiye'ye bir mesajı vardı.

09.03.2022-18:11 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-18:20) Herzog’un uçağındaki Türkçe mesajlar ve sembollerin anlamı ne? İsrail, uçakla Türkiye’ye ne mesaj vermek istedi? O semboller dikkat çekti

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog resmi temaslar için heyeti ile birlikte Esenboğa Havalimanına indi. Herzog ve heyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve heyeti tarafından karşılandı.

Herzog Erdoğan ile görüşecek

Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak olan programı toplamda 2 gün sürecek olup, bu ziyareti ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gidecek. Herzog ve Erdoğan birlikte basın toplantısı düzenleyecek. Tüm bunların yanı sıra Herzog'un Türkiye temasları için geldiği uçakta bulunan yazılar ile verdiği mesaj medyada büyük ilgi gördü.

Karşılıklı ilişkiler ele alınacak

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 2 gün sürecek olan bu ziyarette karşılıklı ilişkiler, geniş bir çerçeveyle ele alınacak. İsrail'in yaptığı açıklamalarda bu ziyaretin ikili ilişkilerde ve bir çok alanda iş birliği genişletme çalışmalarının ele alınması öngörüldüğü bildirildi. Bu görüşmeler ve basın toplantısı ardından Herzog Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, onuruna vereceği yemeğe katılım sağlayacak. Yemeğin ardından Herzog ve heyeti Yahudi cemaatinin üyeleriyle bir araya gelmek için İstanbul'a yola çıkacak ve yarın bir araya gelecekler. Herzog 2008'den bu yana Türkiye Ziyareti gerçekleştiren ilk İsrail lideri olacak

Herzog ziyaret

Uçaktaki mesajlar dikkatlerden kaçmadı

Bu ziyaret büyük gündem olurken diğer yandan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye'ye geldiği uçakta yer alan mesajlar büyük merak uyandırdı. Uçak üzerinde yer alan mesajlarda "barış" ve "işbirliği" ifadelerine yer verildi.

“Ölçülü ilişkilerimizi yeniden inşa etmeye çalışacağız”

Ziyaretinden önce İsrail basınına konuşan Herzog “Türkiye ile her konuda anlaşamıyoruz, ilişkimiz inişli çıkışlı ancak ilişkilerimizi ölçülü ve dikkatli bir şekilde yeniden inşa etmeye çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal