Herkesin hedefinde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi vardı: Vatandaş kararını verdi

TFF Süper Kupa Finali'nin iptali sonrası ünlü anket şirketi Areda Survey, kritik finalinin sorumlusunu bulmak için halkın nabzını tuttu. İşte detaylar...

05.01.2024-16:51 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-16:51) Herkesin hedefinde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi vardı: Vatandaş kararını verdi

Geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Fenerbahçe’nin mücadele edeceği TFF Süper Kupa finali Suudi Arabistan’da oynanacaktı. Ancak Suudi Arabistan’ın Atatürk pankartı ve tişörtlerini maç önünde çıkmasına izin vermemesi sonucu takımlar sahaya çıkmadı ve Türkiye’ye döndü. Öte yandan oklar da TFF’yi gösterdi. Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin tavırları ve açıklamaları seçimlerine Sosyal Medya dahil herkes tepki göstermişti. 

Anket

Halk Türkiye’de oynatılmasını istiyor

Öte yandan araştırma şirketi olan Areda Survey, Süper Kupa Finali’ne dair yaşanan krizin akşamında, CAWI yöntemiyle Türkiye genelinde 720 kişinin katılımıyla Türk halkının ne düşündüğünü araştırdı. Araştırmanın sonuçları ise şaşırtıcı değildi. TFF Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynatılması yönünde çıkan oy oranı yüzde 83 oranında oldu. Diğer yüzde 17’lik bölüm ise yurt dışında oynanabilir dedi.

Hedefte Mehmet Büyükekşi var

İki takım da o akşam, alınan bu kararlar doğrultusunda sahaya çıkmadı. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları, takımlarını hava limanında karşıladılar. Bu yönde de bir araştırma yapıldı. Katılımcıların yüzde 91,5’i kulüplerin maça çıkmadan ülkeye dönmelerini doğru bulduklarını belirtirken, yüzde 8,5’i de ‘’Kulüpler maça çıkmalıydılar’’ cevabını verdi. Araştırmada dikkat çeken sonuçlardan bir diğeri ise Mehmet Büyükekşi oldu. Halk TFF Başkanının istifasının istedi oldu. Alınan yanıtlara göre Türk halkının yüzde 91,6’sı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifa etmesini istiyor. Yüzde 8,4’ü ise istifa etmemeli cevabını verdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal