Herkesin gözü Süper Kupa'da! Fenerbahçe maça U19 takımıyla mı çıkacak? İşte yaşanacak bütün ihtimaller...

Yarın oynanacak TFF Süper Kupa Finali'nde karşılaşacak olan Galatasaray- Fenerbahçe derbisi öncesi yaşanacak ihtimaller ortaya çıktı. İşte detaylar...

06.04.2024-17:09 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-17:09)

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe, 29 Aralık’ta Arabistan’da Süper Kupa finalinde karşı karşıya geleceklerdi. Ancak maç yaşanan kriz nedeniyle oynanmamıştı. Sonrasında TFF, Şanlıurfa’da 7 Nisan tarihinde oynanmasını kararlaştırmıştı. 

Fenerbahçe’nin cevabına TFF’den veto

Öte yandan Süper Lig’in 30’uncu haftasında Trabzonspor’u deplasmanda mağlup eden Fenerbahçe, yaşanan olaylardan sonra ligden çekilme kararı için geçtiğimiz günlerde Ülker Stadyumu’nda olağanüstü genel kurul toplantısı yaptı. 3 Nisan tarihinde Ali Koç başkanlığında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda sarı-lacivertli ekip, maçın ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması durumunda karşılaşmaya U19 takımıyla çıkacağını duyurdu. Maçın hakemine TFF ise Volkan Bayraslan’ı görevlendirdi. Bu karar ise çok konuşuldu.

“90 dakikalık bir maç olmayacak”

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, 3 Nisan Çarşamba günü Adana Demirspor maçı öncesi Süper Kupa maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz, ‘Taraftar gitmesin’ dediğimiz zaman bizim A Takımımızın gitmeyeceğini, 90 dakikalık bir maç olmayacağını buradan net bir şekilde izah ediyorum” açıklamasında bulundu. Sarı-lacivertli ekibin bu açıklama doğrultusunda sahaya 9 oyuncu ile çıkması ve sakatlık sebebiyle 3 oyuncunun kenara gelmesi en çok konuşulan ihtimallerin başında geliyor. Bu doğrultuda kurallar gereği karşılaşmanın devam etmesi için en az 7 oyuncunun sahada olması gerekeceği ve sarı-lacivertli ekipte 6 oyuncu kalacağı için hakem, maçı Galatasaray lehine 3-0 tescil edecek.

Galatasaray’da bir değişiklik olmayacak

Diğer yandan Galatasaray cephesinde ise herhangi bir olumsuzluk gözükmüyor. Fenerbahçe’nin aldığı kararın doğrultusunda Galatasaray’ın hangi kadro ile sahaya çıkacağı da merak konusu oldu. Hem teknik direktör Okan Buruk hem de başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe’nin U19 takımıyla sahaya çıkma kararına rağmen Galatasaray’ın en iyi kadrosuyla sahada olacağını açıkladı. 


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal