Herkesi İlgilendiriyor! Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin: Sonuçları Çok Ağır Olabilir

Son günlerde cep telefonları üzerinden vatandaşlara gönderilen ‘Banka hesabınızı kiralayın, binlerce TL kazanın’ mesajları çoğaldı. Uzmanlar, hukuka aykırı olan bu işler için tercih edilen bu yolun çok ciddi yaptırımları olacağı uyarısını yapıyor.

15.02.2022-17:46 - (Son Güncelleme: 15.02.2022-17:54) Herkesi İlgilendiriyor! Banka Hesaplarınızı Kontrol Edin: Sonuçları Çok Ağır Olabilir

Bir diğer ise ‘Tek bir lira bile harcamadan binlerce TL kazanın’ mesajlarıyla vatandaşları kandırarak illegal yolları tercih edenler artmaya başladı. Sosyal medya platformlarında görülen bu tarz mesajların banka hesabınızın kiralanmasını talep ettiği belirtildi. 

TRT Haber’in haberine göre, kolay yoldan para kazanmanın yolunu tercih etmek sizi bir anda suç örgütünün üyesi yapabilir ya da hesabınız üzerinden milyonlarla liralık kara para aklanma oyunları yapılabilir. 

BANKA HESABINIZI KİRALAYIN MESAJINA DİKKAT

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün, söz konusu duruma ilişkin yaptığı değerlendirmesinde son günlerde cep telefonları üzerinden vatandaşlara gönderilen ‘Banka hesabınızı kiralayın, binlerce TL kazanın’ mesajları çoğaldığını belirterek bu tür dolandırıcılığın hem sosyal medya hesapları üzerinden hem de bahis sitelerinden yapılan suçlarda artış yaşandığı ifade edildi. 


Konuyla ilgilenen devlet birimleri MASAK ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının bu durumla ilgili çalışmalarının yapıldığını kaydeden Avukat Kürşat Ergün, bu suçların önemli bir kısmının ortaya çıkarıldığını ve suçluların hesap önünde hesap verdiği belirtti. 

İLLEGAL KUMAR VE BAHİS SİTELERİ BU YÖNTEMİ SIKÇA KULLANIYOR

Uzmanlar, ‘Banka hesabınızı kiralayın, binlerce TL kazanın’ mesajları çoğaldı. Uzmanlar, hukuka aykırı olan bu işler için tercih edilen bu yolun çok ciddi yaptırımları olacağı uyarısını yapıyor. Devlet birimleri olan Emniyet, MASAK ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının bu durumla ilgili çalışmalarının yapıldığını ve her geçen gün dolandırıcıların farklı yöntemler kullandıklarını belirten Avukat Ergün, ‘Bu yöntem ve taktiklerden öne çıkanı suçla ilişkisi olmayan 3. kişilerin banka hesapları ve aracı kurumlar nezdindeki hesaplar üzerinden bu fiillerin gerçekleştirilmesi’ diye konuştu. 

HUKUKEN SONUÇLARI ÇOK AĞIR

Dolandırıcıların bu faaliyetlerinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında örgüte üye olma suçuna vücut verdiğini ifade eden Avukat Kürşat Ergün, ‘Dolayısıyla bu suçun hukuken sonuçları çok ağır. Durumun ciddiyetinden habersiz kimi vatandaşların kısa yoldan para kazanmak gayesiyle dolandırıcılara hesaplarını kiraladıkları ve buradan gelir elde etmek çabası içerisinde oldukları gözlemleniyor. Vatandaşların şunu çok iyi anlaması lazım. Hukuken banka ve aracı kurumlar nezdindeki hesaplar devredilemez ve kiraya verilemez. Bu hesaplar kişiyle özdeşleşmiş hesaplardır. Bu hesaplar üzerinden gerçekleştirilecek her türlü işlemden hesap sahibinin sorumlu olacağı tartışmasızdır. Dolayısıyla bu hesapların herhangi bir suç ile ilişkilendirilmesi halinde adli birimler nezdinde hesap verilmesi zorunludur’ diye konuştu. 

ADLİ BİRİMLERE HABER VERİN

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün, Son günlerde cep telefonları üzerinden vatandaşlara gönderilen ‘Banka hesabınızı kiralayın, binlerce TL kazanın’ mesajları çoğaldığını kaydetti. Hukuka aykırı olan bu işler için tercih edilen bu yolun çok ciddi yaptırımları olacağı belirten Avukat Kürşat Ergün, vatandaşların banka hesaplarını kiralama işinden uzak durulması gerektiğini kaydetti. Avukat Ergün, ‘Vatandaşların, hangi menfaat karşılığı olursa olsun bu fiilleri işlemeleri halinde hukuken ağır sonuçlarla karşı karşıya kalacaklarını bilmeleri önemli. Kendilerine bu yönde talepler gelmesi halinde konuyu derhal adli birimlere intikal ettirmeleri en doğru hareket olur’ ifadelerine yer verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal