Herkes onu bekliyordu! İşte karşınızda: 2023 wolkswagen amarok fotoğrafları! 2023 amarok detaylı inceleme!

Merakla beklenen 2. nesil 2023 Volkswagen Amarok'un resmi tanıtımı yapıldı. İşte herkesin merakla beklediği yeniVolkswagen Amarok özellikleri...

08.07.2022-16:17 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-16:17) Herkes onu bekliyordu! İşte karşınızda: 2023 wolkswagen amarok fotoğrafları! 2023 amarok detaylı inceleme!

Alman otomobil markası Volkswagen, yoğun ilgi gören pick-up modeli Amarok'un yeni versiyonunu tanıttı. Yenilenen pickup, Amarok, Life, Style, arazi odaklı PanAmericana ile lüks odaklı Aventura donanım seviyeleri ile satışı yapılacak.

Yeni omurgasıyla beraber sudan geçme seviyesini 800 mm'ye çıkaran Amarok, bazı bölgelerde AWD sürüşünü standart şekilde de sunabilecek.

Model, 2 ayrı 4Motion kurulumuyla alınabilecek. Bunların ilki bütün tekerleklerden çekiş yalnızca istenildiği zaman aktif olacakken, diğer seçenekte ise tamamen AWD sürüş olacak. Ayrıca, giriş seviyesi versiyonları kimi bölgelerde arkadan itişli olacak.

 volkswagen amarok

Volkswagen Amarok motor özellikleri

Amarok, 4 ayrı dizel ve bir benzinli motorla satılacak. Giriş seviyesinde 2.0 TDI motorla alıcısını karşılayan Amarok, motor seçeneğinin 150 ile 170 bg gücünde olan versiyonlarını kullanacak.

Daha pahalı dizel versiyon aynı motordan, çift turbo beslemesiyle, 210 bg güç üretemi yapabilecek.

Ailenin en üstündeyse 3.0 litrelik V6 motor olacak. 241 ile 250 bg güç seçenekleriyle gelecek bu ünite, ailenin en güçlüsü.

Benzin kanadındaki 2.3 litrelik tek üniteyse 300 bg güç üretimi yapabilecek. 205 bg güç üstünde olan bütün modeller standart şekilde on ileri vitesli şanzımanla alıcıyı karşılıyor.

 volkswagen amarok motor

2023 model Amarok, kaput altında tercih edilen motora göre 3500 kilogramı bulan çekme kapasitesi ile 1160 kilogram olan yük taşıma kapasitesindedir.

Yenilenen pickup'ın tavan bölümü de 350 kilogram yük taşıma kapasitesinde. 

Ayrıca SUV görünümlü hardtop kasa kapağı, koruma demiri ve şnorkel gibi birçok aksesuar da yenilikler arasındadır.

 volkswagen amarok iç tasarımı

Amarok iç tasarımı

Düzen bakımından Ranger'a benzeyen iç bölümde merkezde bulunan dikey ekran boyutu donanım seviyesine göre on inç ve on iki inç arasında değişiklik gösteriyor.

Sistemi Ford SYNC4 işletim sistemi kontrol ediyor, fakat Amarok'a özel grafikler de yer alıyor. Ayrıca deri direksiyon simidi, dijital gösterge (8 veya 12 inç) grafikleri, orta konsoldaki düğmeler ve vites topuzu ile Ford logolu ikizinden ayrılan Amarok'da, elektronik park freni ile üst donanım seviyelerinde Harman Kardon ses sistemi ve 10 yönlü elektrikli ayarlanabilir koltuklar yer alıyor.

Volkswagen Amarok ne zaman Türkiye'ye geliyor?

Amarok modelinin 2023 yılında Türkiye pazarında yerini alması bekleniyor.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal