Herkes bu sorunun cevabını arıyor: 15 Temmuz’da noterler çalışıyor mu?

15 Temmuz resmi tatil olarak geçmektedir. Bugün birçok resmi kurum ve kuruluş tatil yaparken vatandaşlarda hangi kurumların kapalı olduğunu araştırıyor. 15 Temmuz 2022 Cuma günü noterde işi olan vatandaşlar noterlerin açık olup olmadığını araştırıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

15.07.2022-12:17 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-12:17) Herkes bu sorunun cevabını arıyor: 15 Temmuz’da noterler çalışıyor mu?

15 Temmuz Cuma günü noterler açık olup olmadığı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bugün işlerini halletmek isteyen pek çok vatandaş hangi kurumların kapalı olduğunu araştırmaktadır. Resmi tatil olarak kabul edilen 15 tatilde birçok kurum ve kuruluş tatil yapmaktadır. 15 Temmuz 2022 Cuma günü noterlerin açık olup olmadığı ise en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar… 

15 Temmuz'da Noterler açık olacak mı? 

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü'nde noterde işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar noterlerin açık olup olmadığını araştırmaktadır. Resmi tatil olarak kabul edilen 15 Temmuz 2022 tarihinde bütün kamu kurumları kapalı olacaktır. Bu nedenle nöbetçi noterlerde hizmet vermeyecek. 

15 Temmuz'da Noterler Açık Mı

15 Temmuz'da nöbetçi  noterler açık olacak mı?

Resmi tatil olarak kabul edilen 15 Temmuz'da noterlerin kapalı olduğunu öğrenen vatandaşlar işlemlerini yapmak için nöbetçi noter arayışına girdi. Ancak resmi tatil olması nedeniyle bu süreç içerisinde nöbetçi noterlerde hizmet vermeyecektir. Nöbetçi noterler sadece hafta sonları açıktır. 15 Temmuz 2022 Cuma günü nöbetçi noterler kapalı olacak. 

15 Temmuz neden tatil?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Yurtta Sulh Konseyi adıyla örgütlenen askerler 2016 yılı  15 Temmuz tarihinde darbe girişiminde bulundu. 65. Türkiye Hükûmeti ve Türkiye cumhurbaşkanını indirmek isteyen darbeciler halkın desteğiyle bastırıldı. FETÖ terör örgütünün planladığı darbe girişimi başarısız oldu. Bugün de şehit olan 251 asker her yıl saygıyla anılmaktadır. 15 Temmuz tarihi resmi tatiller arasında yer aldı.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal