27.08.2022-09:20 (Son Güncelleme:22.08.2023-17:23)


1

Emin Gürsoy

Emin Gürsoy

Deli Yürek dizisiyle ünlenen Emin Gürsoy '' Evrime inanıyorum, inancı olan tüm insanlar cahildir.'' ifadesini kullanmıştı.



2

Barbaros Şansal

Barbaros Şansal

Ateizm derneğine üye olan Barbaros Şansal, ''Derneğin örgütlü mücadelesinde yer almaktan mutluyum'' açıklamasını yaptı. Son olarak İlyas Salman'ın açıklaması gündem oldu.



3

İlyas Salman

İlyas Salman

İmam Hatip kavgasına bir yorum da İlyas Salman'dan geldi. Taha Ün adlı sosyal medya kullanıcısının, 'İmam Hatip Lisesi kutsal bir yermiş, bir dinmiş gibi gibi düşünen bir kesim olduğunu hayretler içinde izliyorum.' tweetine cevap olarak, 'Biz de isterdik 'sadece' lise olmayı ama hiç öyle olmadı. Uğrumuzda başbakanlar asıldı, muhtıralar verildi, partiler kapatıldı. MGL'da gündemler olduk, okul önlerinde tartaklandık, dayaklar yedik biz. Bizi kapatmaya 'siyasi hayatı pahasına' and içen başbakanlar oldu.' dedi. Bunun üzerine İlyas Sayman, 'Berlusconi önüne gelene asılırdı.' dedi.



4

Erkan Can

Erkan Can

Erkan Can'da ateist olduğunu açıklayan ünlüler arasında yer alıyor.



5

Fazıl Say

Fazıl Say

Fazıl Say, "Ateistim ve bunu bu kadar rahat söyleyebildiğim için gururluyum" ifadelerini kullanmıştı.



6

Serra Yılmaz

Serra Yılmaz

Serra Yılmaz, ''Benim Allah'ım yok''



7

İlyas Salman

İlyas Salman

İlyas Salman içkili araç kullanırken yakalanmasından sonra bir galaya gittiğinde arkadaşının içmişsin demesi üzerine ''Evet içtim. Arkadaş niye içiyorsun dedi. Ben 60-70 yıllığına dünyadayım. Boş bir beyinle 62 bin yıl yaşayacağıma dünyayı tanıya tanıya, değiştire dönüştüre yaşamak için bana bir yıl yeter.Ben ateistin tekiyim. Kendi yarattığım şeye tapacak kadar aptal değilim'' dedi. Bunun yanı sıra bir çok yerde kendi ağzı ile inanmadığını dile getirmiş hatta islama hakaret ettiği de olmuştur.



8

Levent Üzümcü

Levent Üzümcü

Levent Üzümcü evrimi destekleyen bir videoda oynadı ve evrimi desteklediğini açıkladı.



9

Aziz Nesin

Aziz Nesin

Aziz Nesin, ''Ben bir ateistim ve eğer bir gün Tanrıya inandığımı söylediğimi duyarsanız ciddiye almayın, bunamışımdır'' demişti.



10

Celal Şengör

Celal Şengör

Celal Şengör'de her fırsatta ateist olduğunu çekinmeden ifade ediyor.



11

Fikret Kızılok

Fikret Kızılok

Fikret Kızılok, ''Bir Akl-ı Evvel'in yaratıp her şeyin ortasına koyduğuna inanmam.'' sözlerini söylemişti.



12

Sogopa Kajmer

Sogopa Kajmer

Ünlü rapçi, bir hayranının üzerinden sorduğu ''Dini inancın ne?'' sorusuna ''Yok'' cevabını vererek hayranlarını büyük bir şaşkınlığa uğratmıştı.Ateist olduğunu ifade etmese de deist olduğunu ve dinleri reddettiğini açıkça ifade etmiştir.



13

Ali Nesin

Ali Nesin

Ali Nesin (Matematik Profesörü) ''Hiçbir tanrıya ya da tanrısal güce inanmam. Öldükten sonra sadece ve sadece toprak olacağıma inanırım. Ne varsa bu dünyada var yani...'' ifadelerini kullanmıştı.



14

Pelin Batu

Pelin Batu

Pelin Batu, ''Ateistim ama çoğu insandan dindarım''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr