Her Yönüyle Rus Muhalif Navalny Olayı

Rus muhalif Aleksey Navalny dosyasını tüm hatlarıyla inceleyen Asia Polis Teşkilatı ( ASİAPOL) kurucusu Talat Çetin, Navalny'nin ülkeye getirildiği halk uçağını 'Truva atına' benzeterek, yaşanan savaşın her detayını Türkiye'deki olaylarla kıyaslayarak açıkladı.

02.02.2021-10:35 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-10:35) Her Yönüyle Rus Muhalif Navalny Olayı

Asia Polis Teşkilatı ( ASİAPOL) kurucusu Talat Çetin, son zamanlarda dünya gündeminden düşmeyen ama aslı 2009 yılına kadar uzanan  Aleksey Navalny olayının görünmeyen yüzüne açıklık getirdi.

Aleksey Navalny'nin sözde hukukçu olduğunu söyleyen Talat Çetin, olayların ilk çıktığı tarihe, 2009 yılına bizleri götürdü.

ASİAPOL kurucusu Talat Çetin olayları şöyle anlattı...

Muhalif Navalny, zayıf bir muhalefet partisi olan Yablaka Partisi ile 2008 yılında siyasete başladı. Rusya’nın Kirov eyaletinde valilik adaylığı vardı. Bundan sonra tanındı.

Kardeşi Oleg ile bir hukuk büroları var ve bu hukuk bürolarında sözde kendi işlerini yaparken kurmuş oldukları yolsuzlukla mücadele adlı bir fon var. O fonun başında yolsuzluk yaparak işlerine devam ediyorlar. Bu yolsuzluklardan ki gelen paraların nereden geldiği anlaşılsın diye yapılan incelemelerde Navalny daha önce ceza yemişti.

Son zamanlarda cezası tutuksuz devrim olmak üzere kontrollere çevrilmişti ve aralıklarla ev hapisleri alıyordu. Bunlar tabi uzun zaman birikti.

Sonrasında tabi Biden’ın gelişinin ardından yeniden düğmeye basılmışçasına Navalny, Almanya’ya gitmek üzere bindiği uçakta sözde zehirlenmişti.

Almanya’ya giderken çıkış yasağı vardı. Buna rağmen Rusya, sağlık sorunu olduğu için bu sorun etmedi. Fakat aylar sonra iyileştiğini ve geri dönüş yaptığını sosyal medyadan söyleyince Rusya’nın Adalet Bakanlığından ayrı Cezaevleri Kurumu Genel Müdürlüğü ‘şartlı tahliyeni yerine getir’  dedi. Buna rağmen Navalny, dönmeyeceğini dile getirdi.

Sonra ne olduysa düğmeye basıldı sahibi Biden tarafından birden halk uçağıyla Berlin’den Moskova’ya geleceğini haber verdi. Bunun üzerine Rusya tedbir olarak iniş yapacağı uçağın yerini değiştirdi.

Sonrasında olaylar başladı. Olaylardaki mesele aynen bu ucuz Zafer uçağıyla (Halk uçağı) girdiği gibi Navalny 'Truva atı' olarak Moskova’nın içine tutuklanmasını bile bile gelmiş. Ve aynen bir terörist sevici Selahattin Demirtaş tarafından bir andan FETÖ sever Osman Kava gibi olaylar çıkarıp milleti sokağa dökmüştü.

Bu Türkiye’de ve Avrupa basınında dün gerçekleşmiş bir olaymış gibi gösterilir halbuki 2009 yılında başladı.

Buradan anlıyoruz ki bu işlerin aslı Putin’i sıkıştırmak. Zamanında küresel çetenin Gezi olaylarıyla Türkiye’nin içine girmesi gibi.

Rusya’da da gezi olaylarını başlatmak istiyorlar ancak Rusya buna karşı mücadele ediyor.

Tüm bu olaylardan sonuç çıkartmak gerekirse Navalny, kasıtlı olarak gönderilmiş ve kasıtlı olarak geri getirilmiş ve tutuklanmıştır. Ayrıca Navalny’nin avukatlık bürosuna yasal olmayan yollardan bir takım paralar girmiştir.

Talat Envoroviç

TALAT ÇETİN

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal