Her İki Kişiden Birinin Yakını Virüse Yakalandı

Koronavirüs pandemisinin halk üzerindeki etkilerine yönelik yapılan bir araştırmada, ‘’Türkiye’de her iki kişiden birinin yakınının korona virüse yakalandığı sonucu ortaya çıktı.

08.02.2021-11:38 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-11:38) Her İki Kişiden Birinin Yakını Virüse Yakalandı


Tüm dünyayı günden güne etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin toplum üzerindeki etkilerine yönelik sayısız araştırma yapıldı. Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, en son AK Parti tarafından ocak ayında yapılan pandemi üzerine yaptığı araştırmada, ‘Türkiye’de her iki kişiden birinin yakınının korona virüse yakalandığı görüldü.

HALIK YÜZDE 76’SI ‘’PANDEMİ BİR YILDAN UZUN SÜRECEK’’ DİYOR

Araştırmada ortaya çıkan bir diğer önemli sonuç, ankete katılan vatandaşların yalnızca yüzde 24’ü “Bir yıl içerisinde normal yaşama döneriz” cevabını verirken geriye kalan yüzde 76 ise ‘Pandeminin bir yıldan daha uzun süre bizimle kalacağını’’ düşünüyor. Geçen yılın mayıs ayında yapılan araştırmanın sonuçlarına bakıldığında “Bir yıl içerisinde normal yaşama döneriz” diyenlerin oranı yüzde 64’tü oranındaydı. Bu durum aradan geçen 6 ay içinde vatandaşın kısa zamanda normale dönme umudunun yüzde 40 azaldığını gösteriyor.

 AŞI YAPTIRMAYACAĞIZ DİYENLERİN ORANI NEREDEYSE YARI YARIYA

Koronavirüs pandemisinin etkilerine yönelik araştırmada ortaya çıkan bir diğer önemli sonuç, aşı üzerine oldu. Araştırmaya göre ankete katılanların yüzde 48’i ‘aşı yaptırmayacağını’ belirtiyor.  

PANDEMİ BİR TEK ONLARIN İŞİNE YARADI

Hemen hemen her sektörü olumsuz etkileyen koronavirüs pandemisi, online alışveriş sektörünün yüzünü güldürdü. Araştırma sonuçlarına göre bu dönemde 2 milyondan faz<la insan gıda alışverişleri için online olarak karşıladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal