Her Gün Rekor Kıran Sağlıkçılara Moral! Sağlık Bakanlığı Duyurdu: Aşı Odalarında Görev Alanlara Ek Ödeme

Tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını kapsamında, hastanelerde oluşturulan aşı odalarında görevli sağlık personellerine ek ödeme yapılacağı bildirildi.

18.06.2021-08:46 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-08:46) Her Gün Rekor Kıran Sağlıkçılara Moral! Sağlık Bakanlığı Duyurdu: Aşı Odalarında Görev Alanlara Ek Ödeme

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Dünyanı dört bir yanında aşı çalışmaları devam ediyor.

Son bir haftada Türkiye koronavirüs aşı uygulama sürecinde ciddi bir atak gerçekleştirdi.

Günlük neredeyse 1 Milyon doz aşılamaya geçmesiyle beraber, hastanelerdeki aşı odalarında görevli personelin iş yükü daha da arttı.

Sağlık Bakanlığı, ''Koranivürs Pandemisi Nedeniyle Oluşturulan Aşı Odalarında Görev Yapan Personele Ek Ödeme'' ilgili genelgeyi 81 ilin Sağlık Müdürlüğüne gönderdi.

EK ÖDEME YAPILACAK

Koronavirüs salgınının tamamen ortadan kaldırılmasına dair aşı çalışmalarının hızlandırıldığına dikkat çekildi. 81 ile gönderilen genelgede, aşı odalarında görevli olan personele motivasyonlarının artırılmasına yönelik ek ödeme yapılacağı ifade edildi.

TABİPLERE YÜZDE 30, TABİP DIŞI SAĞLIK PERSONELİNE YÜZDE 100

Bu sebeple, dair yönetmelik dahilindeki görevli personelden koronavirüs için oluşturulmuş olan aşı odalarında aşı yapmak için görevlendirilenlere yapılacak ek ödeme, tabipler için %30, tabip dışı sağlık hizmetleri sınıfı personel için %100 artırımlı uygulanacağı bildirildi.

Tabip dışı olan sağlık hizmetleri sınıfı personel için hesaplanmış tutarın, 209 sayılı kanunun 5'inci maddesi uyarınca ödenen sabit ek ücret tutarından mahsup edilmeden ödeneceğini bildirildi.

4 AY EK ÖDEME YAPILACAK

Ek olarak, ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerine dair ise ek ödeme yönetmeliği dahilinde bulunmuş olan personele 1 Nisan 2021 tarihinde geçerli olmak üzere 4 ay süre ile ek ödeme yapılacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal