Her gün Ramazan pidesine para vermek zorunda kalmayacaksınız! Sıcacık Ramazan pidesini evinizde yapacaksınız

Ramazan pidesine her gün para verme devri geride kaldı! Sizlere sunacak olduğumuz tarifle, pratik dakikalar içerisinde Ramazan pidesini evinizde yapacaksınız. Artık bu tarifle bir daha dışarıya para saçmanıza gerek kalmayacak!

11.03.2024-16:15 - (Son Güncelleme: 11.03.2024-16:15) Her gün Ramazan pidesine para vermek zorunda kalmayacaksınız! Sıcacık Ramazan pidesini evinizde yapacaksınız

İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan pideye artık dışarıda para vermenize gerek kalmayacak. Bu tarif sayesinde geleneksel lezzetinizi evinizde sizler hazırlayabileceksiniz. Susamlı ya da susamsız fark etmeksizin lezzetli bir pide yapmak istiyorsanız; bu tarif tam size göre! Artık dışarıda her gün pide için para vermenize gerek kalmayacak. Evde kendi lezzetli fırından çıkmışçasına yumuşacık pideniz hazır olacak.

Ramazan pidesi malzemeleri nelerdir?

  • 1 su bardağı ölçüsünde ılık su 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde şeker 
  • 3 su bardağı ölçüsünde kontrollü eklenecek un 
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz 
  • 1 - 2 yemek kaşığı ölçüsünde hamuru toparlamak için sıvı yağ

Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde un 
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde pekmez 
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde su 
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıcak su 
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde susam ve çörek otu 

Ramazan pidesi nasıl yapılır?

  • İlk etapta hamuru yapmak için gerekli olan malzemeleri yoğurma kabının içerisine alın ve güzelce karıştırın.
  • Ununuzu kontrollü bir şekilde eklemeye özen gösterin.
  • Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Sıvı yağ ile en son toparlayarak üzerini streçleyin ve mayalanması için 25 ile 30 dakika arasında bekletmeye alın.
  • Daha sonra hamurunuzun havasını alarak katlayarak tekrardan yoğurun. 
  • Hamurumuzdan 2 eşit bezi elde ederek yassı yuvarlak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Dilerseniz bir büyük pide elde etmek istiyorsanız, ikiye de bölmeyebilirsiniz. 
  • Tepsideki hamurunuzun tekrardan üstünü örterek mayalanmaya bırakabilirsiniz.
  • Pidelerinizin üstü için sosunuzu hazırlanmaya başlayabilirsiniz. 
  • Su ve unu karıştırın. 
  • Daha sonra sıcak suya pekmez ilavesi yapın.
  • Mayalanmış olan hamurunuzun üzerine sostan sürerek parmaklarınızla hafif hamurunuzu genişletin.
  • Baklava dilimi şeklinde ya da kare şeklinde hamurunuzu kesebilirsiniz. 
  • En son susam ve çörek otu serpiştirerek fırında ısıya dayanıklı bir kabın içerisine suyunuzu yerleştirin.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz fırının içerisinde pidelerinizi alt üst ayarda 225 derecede kızartın. Herkes şimdiden afiyet olsun…

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal