13.06.2022-09:06 (Son Güncelleme:18.10.2023-17:32)


1

Kilo verdirir

Kilo verdirir

Araştırmalar , protein bakımından zengin bir kahvaltının aslında kilo vermenize yardımcı olabileceğini göstermektedir. araştırmalara göre , kahvaltıda düzenli olarak yumurta tüketmek ve düşük kalorili bir diyet uygulayarak hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. aynı zamanda yumurta sizi daha uzun süre tok hissettireceği için kalori alımınızı da engeller.



2

Bağışıklığı yumurta ile kazanın

Bağışıklığı yumurta ile kazanın

Kış aylarına girerken, içerisindeyken ve kış ayından çıkarken hava değişimi sonrası hapşırabilip, öksürebilirsiniz. tam da bu zamanlarda yumurta yiyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, koronavirüse karşı da fayda sağlayabilirsiniz. Yapılan bazı araştırmalar günde 2 adet yumurta yenilmesi sonrası enfeksiyon, virüs ve genel rahatsızlıklardan da korunuyor olabilirsiniz, bu konuda fayda sağlanmıştır yumurta sayesinde. araştırmalar kapsamında bir yumurta içerisinde önerilen günlük selenyum alımının da yüzde 22’sini içermektedir. bağışıklık sistemini güçlendirmek için iyi bilinen bir elementtir.



3

Hafıza güçlendirir

Hafıza güçlendirir

Amino asit kolinini hiç duydun mu? küçük şeyleri günden güne hatırlamamıza yardımcı olan sinir sinyallerini etkiler – örneğin, anahtarlarınızı veya cüzdanınızı bıraktığınız yeri hatırlamanızı sağlar.



4

Gözlere için faydalı

Gözlere için faydalı

Lutein, gözlerinizin net ve keskin görmeyi sürdürmesine yardımcı olur. yeni araştırmalar tavuk yumurtasının lutein bakımından zengin olduğunu ve insanlar için çok faydalı olduğunu göstermiştir. luten gözleriniz tarafından doğal olarak üretilir ve retinanın hasar görmesini önler.



5

Depresyonu önler

Depresyonu önler

D vitamini kışın elde etmek zor olabilir. ancak, yumurta aslında onu elde etmenize yardımcı olabilir . d vitamini, elbette, dişlerimizin ph dengesine ve genel olarak kemiklerimizin gücüne karşı son derece faydalıdır. d vitamini ayrıca depresyonu önlemede yardımcı olabilir!



6

Saç, cilt ve tırnaklara iyi gelir

Saç, cilt ve tırnaklara iyi gelir

Diğer özelliklerin bolluğu içinde, yumurtalar ayrıca bol miktarda b vitamini ve omega 3 yağ asidi içerir. bunlar sağlıklı cilt, saç ve tırnakları tutmanıza yardımcı olur.



7

Tüm bunları uygularken mutlaka doktorunuza danışmayı unutmayınız.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR