Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirildi: Projeler sosyal medyada gündem oldu

AK Parti, hükümet dönemindeki projeleri sosyal medya hesabından ‘Yaparım Bilirsin’ etiketiyle paylaştı. Sosyal medyada gündem olan paylaşımda Togg, savunma sanayii, şehir hastaneleri gibi atılımlar yer alıyor.

28.03.2023-10:16 - (Son Güncelleme: 28.03.2023-17:07) Hepsi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirildi: Projeler sosyal medyada gündem oldu

20 yıldır hükümet olan AK Parti döneminde yapılan projeler partinin sosyal medya hesabından ‘Yaparım Bilirsin’ etiketiyle paylaşıldı. Paylaşımda yerli otomobil Togg, Bayraktar TB2, Kızılelma gibi savunma sanayii teknolojileri, şehir hastaneleri gibi pek çok atılım yer aldı. 

Projeler sosyal medyada gündem oldu

Akşam’ın yer verdiği habere göre; Savunma sanayiinde üretilen ve milli teknoloji hamlesi kapsamında geliştirilen başarılı projeler sayesinde Türkiye, artık savunma sanayiinde dışa bağımlı olmaktan kurtuldu.

Milli Muharip Uçak, Hürjet, Bayraktar TB3, TCG Anadolu gibi projeler sayesinde Türkiye dünyada gıpta ile bakılan ülke oldu.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen doğuştan elektrikli otomobil Togg ile Türkiye'nin 61 yıllık yerli otomobil hayali gerçekleşti.

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osman Gazi Köprüsü sayesinde Türkiye, ulaşımda bir dünya markası haline geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetinde Türkiye, sayısız mega projelerle dünyada söz sahibi ülkeler arasına girdi. Yapılan bu vizyon projeler ise sosyal medyada "#YaparımBilirsin" etiketiyle gündem oldu. Çok sayıda kullanıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde yapılan bu projeleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan projeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen projelerden bazıları şu şekilde:

TCG Anadolu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda 2015 yılında başlatılan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Projesi'nde son testler başarıyla tamamlandı.

Türkiye'nin yerli amfibi hücum gemisi olma özelliğini taşıyan TCG Anadolu, 232 metrelik uzunluğu ve 32 metrelik genişliği ile Deniz Kuvvetleri'nin amiral gemisi olacak. "Yüzen kale" olarak tanımlanan TCG Anadolu'nun üzerinde İHA/SİHA, helikopterler ve savaş uçakları da iniş/kalkış yapabilecek. Bir tabur tam teşekküllü askerin sevkiyatına da imkân sağlayan ve testleri başarıyla tamamlanan dev eser kısa süre önce Deniz Kuvvetleri'ne teslim edildi.

Yerli otomobil Togg

Türkiye'nin 61 yıllık hayali olan yerli ve milli otomobil hayali, AK Parti döneminde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim'de görkemli bir törenle banttan inen elektrik otomobil Togg'un ön sipariş süreci 16 Mart'ta başladı. 953 bin liralık başlangıç fiyatı olan Togg'un menzili 314-523 kilometre arasında değişiklik gösteriyor.

Oruç Reis Gemisi

Türkiye'nin ilk yerli ve milli sismik araştırma gemisi MTA Oruç Reis, Mavi Vatan'ın gururu olarak ön plana çıkıyor. 87 metre uzunluğa ve 23 metre genişliğe sahip olan araştırma gemisi, özellikle Akdeniz'deki faaliyetleriyle dikkat çekiyor.

Fatih Sondaj Gemisi

Tuna-1 kuyusu ve daha pek çok mevkide sondaj işlemleri yapan Fatih Sondaj Gemisi Karadeniz'de 320 Milyar metreküp doğalgaz rezervi buldu.

Osmangazi Köprüsü

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü, Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alıyor.

Milli Muharip Uçak

Piste inen ve 2030'lı yıllardan itibaren F-16'ların yerini alacak olan MMU, 14 metre kanat açıklığı ve 21 metre uzunluğa sahip. Beşinci nesil çok rollü savaş uçağı olarak tanımlanan MMU'nun 2070'li yıllara kadar envanterde kalması planlanıyor.

Şehir hastaneleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hayalim" dediği şehir hastaneleri, yurdun dört bir yanında vatandaşa şifa dağıtıyor. Türkiye genelinde 20 hastane faaliyet gösteriyor. 13 hastanenin de inşaatı sürüyor.

İstanbul Havalimanı

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak Türkiye'nin stratejik konumunu daha da güçlendiren olan İstanbul Havalimanı, akıllı teknolojilere uygun, yenilikçi ve güçlü bilişim altyapısıyla dikkat çekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal