Hem Rusya Hem Amerika, Öyle Bir Karar Aldılar ki...

Rusya kemer sıkmaya devam ediyor… Düşük petrol fiyatları ve ekonomik ambargolardan dolayı zor günler geçiren Putin yönetimi kemerleri sıkıyor.

17.03.2016-21:14 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Hem Rusya Hem Amerika, Öyle Bir Karar Aldılar ki...

Rusya Başbakanı Dimitry Medvedev ülkesinin uzay araştırmaları bütçesinde 2016-2025 yılı için yüzde 30 oranında kesinti yapılacağını belirtti.

NASA'nın bütçesinde de kesintiye gidilecek olması ABD ve Rusya gibi iki süper gücün uzay yarışında zorlanacağına işaret.

Medvedev, “Bu büyük bir program fakat ekonomi iyi değilken bu tür önlemler almak durumundayız” açıklamasında bulundu. Rusya 9 sene için 2 trilyon rubleyi (29.2 milyar dolar) sadece uzay araştırmalarına ayırmıştı.

Rusya için uzay araştırmaları soğuk savaş döneminden bu yana bir güç gösterisi olmasından ötürü çok önemli. Özellikle devlet başkanı Putin’in uzay araştırmalarını yakından incelediği biliniyor. ABD’nin 1961 yılında aya çıkmasından bu yana eskiden Sovyetler Birliği şimdi ise Rusya ve ABD arasında uzay çalışmalarındaki yarış tüm hızıyla devam ediyor.  

Rusya’nın 2018 Dünya Kupası’nı düzenleyecek olmasının getirdiği maliyetin de uzay araştırmalarının bütçesinin kısılmasında etken olduğu konuşuluyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal