Helikopter Kazalarının Nedenleri Neler? Kaza Kırıma Uğramak Nedir?

Helikopterlerde en sık rastlanan kaza nedenlerinden biri de helikopterlerin kaza kırıma uğraması. Helikopter kazalarının nedenleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, helikopter kazalarının nedenleri nelerdir? Kaza kırıma uğraması nedir?

05.03.2021-11:38 - (Son Güncelleme: 05.03.2021-11:38) Helikopter Kazalarının Nedenleri Neler? Kaza Kırıma Uğramak Nedir?

Helikopterler uçaklara nazaran daha düşük irtifada seyretmeleri nedeniyle meteorolojik değişimlere ve hava muhalefetlerine karşı daha hassas bir yapıdadır. Ayrıca, düşük irtifa nedeniyle yerüstünde bulunan herhangi bir yapay ve doğal engele çarpması da olasıdır. Bu nedenle helikopterler sıklıkla, yüksek gerilim hatlarına, ağaçlara, binalara ve direklere çarparak kaza kırıma uğrar.

KAZA-KIRIMA UĞRAMAK NE DEMEK?

Kırıma uğramak sözü havacılık terimlerinden biridir. Helikopterin kırıma uğramasının nedenleri birbiriyle farklılık gösterir. Helikopter kırıma uğraması demek bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğraması demektir. Kırım durumlarında can kaybı yaşanmaz. Can kaybının yaşandığı olaylara kaza denmektedir.

KAZA KIRIM EKİBİ NE DEMEK?

Uçak ve helikopter kazalarını bütün ekiplerden önce inceleyen özel uzmanlık sahasına sahip birimdir. Havacılıkta yaşanan tüm kazalara ilk anda müdahale ederler ve her havacılık biriminde bulunurlar (havaalanı, askeri üs, teknik bakım merkezi) Birimdeki kişiler havacılıkta tam yetkiye sahiptir ve yaşanan kaza kırım olaylarında ilk raporları verirler.

HELİKOPTER KAZALARININ NEDENLERİ NELERDİR?

Kullanım yahut bakım kaynaklı hatalar.

Mekaniksel arızalar ya da dış etkiler, müdahaleler.

Kuyruk motoru sorunları.

Olumsuz hava muhalefeti ve görüş sorunları.

Alçak irtifa seyri ve pilotaj hataları

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal