24.02.2021-14:56 (Son Güncelleme:24.02.2021-14:56)


1

Başrolünde Timuçin Esen’in rol aldığı Hekimoğlu dizisi dün akşam yayınlanan bölümde kadına şiddet konusunu işledi. Ancak dizi, geçen bölümlerde otel sahnesiyle tepki çekmişti.



2

Söz konusu bölümde; Kaan Yıldırım’ın hayat verdiği Mehmet Ali Çağlar karakteri, otel odasında bir mümessil ile birlikte olduktan sonraki tavrıyla dikkat çekmişti.



3

Hekimoğlu ile henüz karşılaşmadıklarını söyleyen kadın mümessilin bu sahnede kadınlığını kullanarak işini yaptığı yönünde bir algı oluşturulduğu iddia edilerek diziye tepki yağmıştı.



4

Twitter’da konuyla ilgili ‘#HekimoğluBoykot’ etiketi açılmıştı ve çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, diziyi RTÜK’e şikayet etmişti.



5

Sosyal medyada konuyla ilgili şu tarz paylaşımlar yapılmıştı: ‘Hekimoğlu adlı dizide, Tıbbi Tanıtım Temsilcileriyle (mümessil, reprezant vs) ilgili talihsiz ve hiçbir etik anlayışına sığmayan bir sahne resmedilmiştir’



6

‘Mesleğimiz hakkında bu tür ithamlar ve aşağılayıcı bir sahne olması bizleri çok üzmüştür. Her konuda kadına şiddete karşı ne kadar hassas isek, özellikle kadın çalışma arkadaşlarımızı da böyle bir sahne ile zor durumda bırakıp kötü bir izlenim yaratarak etik olmayan bir izlenim sergilenmektedir’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr