HDP'nin Kapatılmasına Yönelik İddianamenin Ayrıntıları

HDP'nin kapatılmasına yönelik iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.

18.03.2021-12:07 - (Son Güncelleme: 18.03.2021-12:07) HDP'nin Kapatılmasına Yönelik İddianamenin Ayrıntıları

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun terör propagandası suçundan vekilliğinin düşürülmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, HDP'nin kapatılmasına yönelik Anayasa Mahkemesi'ne dava açıldı. Dava için savcılığın hazırladığı iddianamenin ayrıntıları da ortaya çıktı.

DEVLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNE AYKIRI EYLEMLERİN ODAĞI 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, HDP'nin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği vurgulandı. İddianamede, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güveni için HDP'nin temelli kapatılmasının hukuksal zorunluluk olduğu kaydedilirken, HDP'nin PKK/KCK silahlı terör örgütüne eleman temin etmekte aktif rol oynadığı belirtildi.

HAZİNE YARDIMININ KESİLMESİ VE SİYASİ YASAK

HDP'nin ödenecek hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması istenirken, iddianamede siyasi yasak istenen isimler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Sezai Temelli, Sırrı Süreyya Önder de yer aldı. 

İDDİANAMEDEN

''Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır. HDP kongreleri örgütün propagandasının yapıldığı, teröristlere saygı duruşunda bulunulduğu 'PKK kongreleri' şeklinde cereyan etmiştir. HDP, terör örgütü PKK/KCK'yı açıkça desteklemekten öteye geçerek onun bir organı gibi faaliyette bulunmuştur. Davalı parti hiçbir milli meselede Türkiye'nin yanında yer almamış, karşısında kim varsa onların safında yer almayı tercih etmiştir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal