HDP'li Pervin Buldan, İttifak Kardeşlerine Kapıyı Kapattı

HDP Eş Genel Başkanı Pelvin Buldan, daha önce yerel seçimlerde olduğu gibi Millet İttifakı'nın adaylarını desteklemeyeceklerini belirtti.

13.07.2021-17:38 - (Son Güncelleme: 13.07.2021-17:38) HDP'li Pervin Buldan, İttifak Kardeşlerine Kapıyı Kapattı

2018  belediye seçimlerinde CHP ve İyi Parti'yle ittifak yapan HDP, söz konusu oluşuma rest çekti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gaziantep'te partisinin il binası önünde gerçekleşen ''Halkla Buluşma'' programında ittifak hakkında konuştu.

''Kimseye mecbur ve mahkum değiliz'' diye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, parti olarak Millet İttifakı'ndan ayrılacaklarının sinyalini verdi.

KİMSE BİZDEN AYNI TAVRI BEKLEMESİN

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya'da düzenlenen seçimlerde Millet İttifakı'nın adaylarını desteklediklerini belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ''Bundan sonraki seçimlerde hiç kimse bizden aynı tavrı beklemesin.'' diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın açıklamaları, HDP'nin içinde bulunduğu ittifakın çatırdamaya başladığının bir işareti olarak da yorumlandı.

KİMSE OYUMUZU CEBİNDE KESİN OLARAK GÖRMESİN

Gelecek seçimlerde üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini belirten  HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şu cümleleri kullandı:

''Bir dahaki seçimde elbette üzerimize düşen görevi ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğiz. Ancak sadece bir taraf için söylemiyorum, diğer tarafta da... Diğer taraf derken, elbette Millet İttifakı'nı kastediyorum. Bu ülkede kim iktidar olmak istiyorsa, bu ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorununu çözmek zorundadır ve sorun çözülmeden bu ülkeyle demokrasi gelmeyecektir. Onun için hiç kimse Kürt halkının oylarını cebinde kesin olarak görmesin.

AYNI TAVRI GÖSTERMEYECEĞİZ

Biz, kimseye mecbur ve mahkum değiliz. Ama bu ülkede eğer demokrasinin gelişmesini istiyorsanız işte o zaman HDP'sini ve Kürtleri esas almak zorundasınız. Hiç kimse HDP'yi kolay lokma olarak görmesin. Geçmişte özellikle son seçimlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya seçimlerinde desteklediğimiz demokratik güç birlikleri elbette önemli ve kıymetliydi. Ancak bundan sonraki seçimlerde hiç kimse bizden aynı tavrı beklemesin. Aynı tavrı göstermeyeceğimizi herkes artık bilsin ve bilmelidir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal