HDP, Muhalefet Partilerini Destek Vermeye Çağırdı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kobani eylemleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında yapılan gözaltılarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

26.09.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-14:34) HDP, Muhalefet Partilerini Destek Vermeye Çağırdı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün 2014'teki Kobani eylemlerine ilişkin yürütülen soruşturmada 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı. HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, parti yöneticilerine yapılan gözaltılara ilişkin Parti Genel Merkezlerinde basın toplantısı düzenledi. 

Pati başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Buldan, MYK toplantısında operasyonları kapsamlı olarak tartıştıklarını belirtti. Buldan "Dün sabah yapılan operasyonun hemen ardından gözaltına alınan arkadaşlarımızı Ankara’ya getirdiler. O saat itibariyle hem bizlere hem genel merkezimize, partimize çok yoğun bir sahiplenme, gerçekleşti" dedi.

"OPERASYON, AKP'NİN SİYASİ DARBESİNİN DEVAMI"

"HDP yeni bir operasyonla karşı karşıya değil, HDP’ye yeni bir operasyon yapılmıyor. HDP’ye bu operasyon daha önce yapılan operasyonların devamıdır, bir darbe girişimidir. " ifadelerini kullanan Buldan, operasyonları iktidarın siyasi darbesi olarak değerlendirdi.

"MUHALEFET MÜCADELE ETMELİDİR"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, operasyona ilişkin "Ezilen herkes bu sürecin kazananı olacaktır. HDP, bu sürecin kazananı olacaktır, HDP baş eğmedi, baş eğmeyecektir; diz çökmedi diz çökmeyecektir bu da size dert olsun." şeklinde konuştu.

Operasyona karşı muhalefeti destek vermeye çağıran Buldan, "Eğer saldırı AKP’dense, mücadele muhalefette olmalıdır. Bugün daha fazla bir arada olmanın, daha fazla omuz omuza olmanın, daha fazla birlikte yürümenin yol ve yöntemleri bulunmalıdır. Türkiye halklarının hep birlikte kazanacağının inancımı ifade etmek istiyorum. Bizler kazanacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Gözaltı kararı verilen 82 kişi arasında;  Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski milletvekillerinden Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Aka, Emine Ayna, Nazmi Gör, HDP MYK Üyelerinden Gülfer Kaya, Ali Ürgüt, Altan Tan bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal