Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 'Mali disiplinden taviz verilmeyecektir'

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni ekonomi adımlarının ardından önemli açıklamalar yaptı. İşte haberin detayları...

10.06.2022-10:28 - (Son Güncelleme: 10.06.2022-12:00)

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dün ekonomide yeni tedbirlerin devreye alınacağını duyurdu. Bakanlık bugün alınan yeni kararlar ardından önemli bir açıklama yaptı. Hazine ve Maliye Bakanlığı konuya ilişkin, "Önümüzdeki dönemde ihtiyatlı maliye politikasına devam edilecek ve mali disiplinden asla taviz verilmeyecektir" şeklinde aktardı. 


Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya hesabından duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığının sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamalar ise şu şekilde:

Türk Lirasının kullanımı artırılacağına önümüzdeki dönem içerisinde ihtiyatlı maliye politikasına devam edileceğine ve mali disiplinden hiçbir şekilde taviz verilmeyeceğine yönelik, ‘’Son dönemde tüm dünyayı etkisi altına alan küresel enflasyonist süreçten ülkemiz de etkilenmektedir. Bununla birlikte makro ekonomi politikamızda enflasyonla mücadele birincil önceliğini korumaktadır. Bu mücadelede kurumlar arası eşgüdümün önemi açık olup tüm kurumlarımız attığı adımlarda ortak mücadele anlayışıyla hareket etmektedir. 

Bu çerçevede;

-Önümüzdeki dönemde ihtiyatlı maliye politikasına devam edilecek ve mali disiplinden asla taviz verilmeyecektir. 

-Maliye politikasında program hedeflerinden sapmadan büyüme, istihdam ve özellikle gelir dağılımını önceleyen uygulamalar devam edecektir. 

-Kamu harcamalarında etkinliği artırarak, tasarruf sağlanacaktır. Zorunlu kamu giderleri dışındaki tüm alanlarda kontrol süreçleri etkinleştirilecek, böylece kamu harcamalarında etkinlik artırılarak tasarruf sağlanacaktır.


 Türk Lirasının kullanımı artırılacak

-Makro ihtiyatı tedbirler güncel ekonomik koşullar gözetilerek etkin ve dinamik bir şekilde alınmaya devam edilecektir. 

-Serbest piyasa kurallarından taviz verilmeden, Türk Lirası kullanımını ve cazibesini artıracak uygulamalara devam edilecektir. 

-Beklentilerin yönetimi kapsamında ekonomide atılan adımlar ekonominin tüm paydaşlarıyla şeffaf ve eş zamanlı bir şekilde paylaşılacaktır.’’ şeklinde açıklama yapıldı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal