Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Konut kira artış oranları kontrol altında!"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülke genelindeki kiralardaki artışa yönelik bir değerlendirme yaparak, konut arzının artırılacağını belirtti. Son dönemde birçok bölgede kira fiyatlarında yaşanan yükseliş, konut sahipleri ile kiracıları endişelendirmişti. Bakan Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kira artışlarının önüne geçmek ve piyasayı dengelemek adına çeşitli adımlar atacaklarını vurguladı.

12.02.2024-14:06 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-17:19) Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Konut kira artış oranları kontrol altında!"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek ve konut arzını artırmak adına çeşitli önlemler alacaklarını açıkladı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın kira artışlarına yönelik yazılı soru önergesine cevap veren Bakan Şimşek, 2018 ile 2023 arasındaki "gerçek kira" endeksindeki yüzde 297,42'lik artışa dikkat çekti.

Bakan Şimşek, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisi için yeni sosyal konut projelerinin geliştirileceğini ve bu projelerin dar gelirli vatandaşların konuta erişimini artıracağını ifade etti. Ayrıca, büyük şehirlerdeki konut taleplerine yanıt verebilmek amacıyla planlanan yeni projelerle birlikte konut arzının artırılacağını vurguladı.

Kira artış oranı aylık bazda geriledi

Mehmet Şimşek, konut kira artış oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2023'ün Eylül ayında yüzde 9,52 olan aylık kira artış oranının Ekim ayında yüzde 7,91'e, Kasım ayında yüzde 5,97'ye ve Aralık ayında yüzde 4,48'e gerilediğini belirten Bakan Şimşek, bu durumun kira artışlarının kontrol altında olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Konut kira artışlarındaki bu düşüş eğiliminin devam etmesi için çeşitli tedbirler alacaklarını dile getiren Şimşek, konut piyasasının istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde işlemesi için çalışmalarının devam edeceğini belirterek şu açıklamada bulundu:

"Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal