Hayvansal Üretim Teknolojileri DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Bu sene düzenlenecek DGS sınavına girerek tercih yapacak adaylar tarafından geçtiğimiz yılın DGS Hayvansal Üretim Teknolojileri taban ve tavan puanlarıyla birlikte kontenjan bilgilerini merak ediyor. İşte, 2022 DGS Hayvansal Üretim Teknolojileri bölümü detayları...

08.06.2022-14:37 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-14:37) Hayvansal Üretim Teknolojileri DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Bu sene düzenlenecek DGS (Dikey Geçiş Sınavı)'ye girerek tercih yapacak binlerce aday geçtiğimiz yılın DGS Hayvansal Üretim Teknolojileri bölümünün taban ve tavan puanlarını ve kontenjan sınırını araştırıyor. Sizler için hazırladığımız yazımızda DGS Hayvansal Üretim Teknolojileri bölümüne dair merak ettiğiniz tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Hayvansal Üretim Teknolojileri bölümü nedir?

Hayvansal Üretim Teknolojileri bölümü, hayvan yetiştiriciliğinde kalite ile verimliliğin artması amacı ile doğru planlama, yönetim ve araştırma yetenekleri ile sektörel deneyime sahip donanımla uzmanların yetiştirilmesini amaçlayan bir bölümdür. Bu bölümü bitirenler, endüstriyel ölçekteki hayvan yetiştirilen çiftliklerde yönetici, yem üretim tesislerinde uzman, araştırma merkezlerinde araştırmacı, eğitim sektöründeyse öğretim görevlisi, inovasyon temelli bireysel ve kurumsal girişimci gibi pozisyonlarda görev alabilirler.

Bu bölümden mezun olanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediye, banka, üretici birlikleri ile tarım ile alakalı tüm özel kuruluşlarda görev yapabilirler.

 dgs hayvansal üretim teknolojileri

2021-2022 DGS Hayvansal Üretim Teknolojileri Bölümü taban puanı ve kontenjan sınırı

- Muş Alparslan Üniversitesi

Puan Türü: Sayısal

Kontenjan: 2

Yerleştirme: 2

Taban Puanı: 253,63371

Tavan Puanı: 258,86040

- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi

Puan Türü: Sayısal

Kontenjan: 2

Yerleştirme: 2

Taban Puanı: 252,67681

Tavan Puanı: 276,36261

Yukarıda belirtilen puanlar geçtiğimiz yılın DGS yerleştirme puanları doğrultusunda hazırlanmış puanlardır. Adayların tercih yaparken bunu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal