Hayatınızda içeceğiniz en sağlıklı çay olabilir! 20 gramı karaciğeri tertemiz yapıyor!

İç organlarımızın yaşlanmasını engellemek ve karaciğerimizi korumak için doğru beslenmek büyük önem taşıyor. Karaciğer yağlanması eğer önlem alınmazsa zamanla iltihaplaşarak; siroz ve kanser gelişimi riskine sebep olabilir. Yağlanmanın baş düşmanlarından biri de demirhindidir. Ayrıca demirhindinin onlarca faydasından söz etmek mümkündür. İşte demirhindinin sağlığa faydaları.

18.12.2023-12:57 - (Son Güncelleme: 18.12.2023-17:55) Hayatınızda içeceğiniz en sağlıklı çay olabilir! 20 gramı karaciğeri tertemiz yapıyor!

Güven hastanesi uzmanlarından aldığımız bilgiye göre, karaciğerde biriken yağ, zamanla karaciğerin büyümesine neden olur. Önceleri basit yağlanma olarak adlandırılan ve karaciğer test bozukluğu yapmamış vakalarda, zamanla iltihaplanma gelişerek yağlı karaciğer hastalığı (steatohepatit) gelişmektedir. Bu vakalar, siroz ve Kanser gelişimi için risk altında olduğu bilgi verilmiştir. Karaciğerde adeta bir detoks etkisi yaratan ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeyi sağlayan demirhindi, karaciğer yağlanması için birebir bir bitki olduğunu söylemek mümkün. Eğer bir risk olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka doktorunuza danışarak içmeye başlayınız.

Demirhindi çayı

Vücuttaki toksinleri dışarı atar

Toksinle dolmuş olan karaciğeri doğal bir şekilde temizleyen demirhindi, karaciğer yağlarını eriterek muhtemel sağlık problemlerinin engellenmesine yardımcı oluyor. Vücuttaki temizleyerek toksinleri atmada oldukça başarılı olan demirhindi bitkisi aynı zamanda sinir sistemini korur ve safra kesesi problemlerine de olumlu etkiler sunar. Barındırdığı antioksidan bileşenler sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve bağışıklığı güçlendirebilir.

Stres ve anksiyeteyi azaltır

Demirhindi çayı anti-inflamatuar özelliği sayesinde iltihaplanma belirtilerini azaltabilir. Bazı kişiler papatya çayı gibi demirhindi çayının da sinir sistemi sağlığını desteklemek için tüketir. Sinire iyi gelen demirhindi çayının rahatlatıcı faydaları vardır. Stres ve anksiyetenin azalmasına katkıda bulunur. Yalnızca karaciğere değil mideye de iyi gelen demirhindi aynı zamanda sindirim sistemini de rahatlatır. Hem sindirim hem mide rahatsızlıklarının önüne geçer.

Demirhindi çayı

Çay olarak tüketilmesi öneriliyor

Demirhindi çayı

Yapılan araştırmalara göre, demirhindi özü kan şekerini düzenleme konusunda olumlu etkiler yaratabilir. Ancak bu konuda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Demirhindi bitkisinin faydalarından yararlanmak için onu çay olarak tüketmek daha kolay olabilir. Çünkü demirhindi çay olarak tüketildiğinde doğal ilaç etkisi gösterebilir. 

Sağlıklı demirhindi çayı tarifi:

Demirhindi çayı

1 litre kaynamış suya 20 gram demirhindi bitkisi ekleyin. Demlendikten sonra çayı süzün. Günde iki kez, istediğiniz zamanlarda aç veya tok karna tüketebilirsiniz.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal