Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Nedir? Hayat Boyu Öğrenim Kurumları Neler? Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yüz Yüze Eğitime Ne Zaman Başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan bilgiye göre, 11 Ocak’tan itibaren hayat boyu öğrenme kurumları yüz yüze eğitime başlayacak. Peki Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Nedir? Hayat Boyu Öğrenim Kurumları Neler? detaylar haberimizde…

07.01.2021-15:28 - (Son Güncelleme: 07.01.2021-15:29) Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Nedir? Hayat Boyu Öğrenim Kurumları Neler? Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yüz Yüze Eğitime Ne Zaman Başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ‘Hayat boyu öğrenme kurumlarındaki 20 Kasım 2020 tarihinde durdurulan eğitim faaliyetlerine 11.01.2021 tarihinden itibaren yüz yüze olarak başlanılacaktır. Salgının seyrine göre İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olacaktır.’ sözleri yer aldı.

Bunun üzerine vatandaşlar, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Nedir? Hayat Boyu Öğrenim Kurumları Neler? diye merak etmeye başladı. İşte cevabı haberimizde…

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI NEDİR?

Hayat boyu öğrenme kurumları, kişinin kendini geliştirebileceği, yeni meslek edineceği ve önür boyu kullanabileceği bir fırsattır. Tüm bunlara tek bir yerden erişebileceği bir yer olan hayat boyu öğrenme portalı, aynı zamanda İŞKUR'un sunduğu iş fırsatlarından da haberdar olabilecekleri bir yer. Ayrıca burada her yaştan kesime 3 binden fazla ücretsiz kurs ve eğitim programı sunuluyor.

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI NELER?

Geçmiş dönemlerde yetişkin eğitimi, halk eğitimi ve yaygın eğitim gibi isimlerle açılan ve faaliyet gösteren kurumlar, hayatın her alanını kapsaması için daha da genişletildi. 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 'Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü' adı değişirek 'Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne' dönüştürüldü.

02.12.2016 tarihli ve 6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanununun 3. maddesinin (ç) bendine göre ‘e) 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre aday çırak, çırak, kalfa ve ustaların genel ve meslekî eğitimlerini sağlamak’ görevi 'Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne' devredilmiş ve 335 mesleki eğitim merkezi ise Genel Müdürlüğüne bağlanmıştır.

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARINDA YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına dikkat edilerek, hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim 11 Ocak'ta başlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal