19.12.2023-15:26 (Son Güncelleme:19.12.2023-15:26)


1

Son zamanlarda Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerinden vize alması adeta çileye dönüştü. Yalnızca vatandaşları değil ünlü isimleri de zor durumda bırakan Avrupa birçok ismi kapıdan çevirdi. Hande Yener, Özcan Deniz, Fazıl Say, Başak Daşman derken bir sanatçı daha vize şoku yaşayanlar kervanına katıldı.



2

Avrupa Birliği (AB) ülkelerine gitmek için gereken Schengen vizesini alabilmek artık ünlü ünsüz fark etmeksizin tam bir çileye dönüştü.



3

Ödenen onca ücrete, uzun bekleme sürelerine rağmen olumsuz yanıt alanların sayısı katlanarak artıyor. Bu yüzden de tatil, iş planları altüst oluyor.



4

Vatandaşlardan sonra sanat dünyasının ünlü isimleri de yaşadıkları vize problemleri nedeniyle Batılı ülkelere tepki vermeye başladı. Son vize kurbanı Cem Belevi oldu. Geçerli Schengen vizesi olmasına rağmen Almanya'ya giden sanatçı, havalimanından geri çevrildiğini duyurdu.



5

Alman polisi, ünlü sanatçıyı bahanelerle mağdur etti. Sanatçının Bremen'den İstanbul'a aynı gün uçuş olmadığı gerekçesiyle bir gün gözaltında tutulması talep edildi. Gözaltını kabul etmeyen Belevi, Hamburg'a götürülüp oradan İstanbul'a gönderildi. Belevi'ye, Almanya'ya sokulmama nedeni olarak vizeyi Fransa'dan alması gösterildiği bildirildi. Geçtiğimiz günlerde ünlü şarkıcı Hande Yener de konser için gideceği ABD'den vize alamamıştı. Özcan Deniz'in 2 Aralık'taki Almanya konseri de ekibinin vizeleri gecikince ertelenmek zorunda kalmıştı.



6

Fazıl Say ise yaşadığı vize problemleri nedeniyle İngiltere'ye tepki gösterenler arasındaydı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr