Havalar ısınacak mı, ne zaman ısınacak? Yaz ne zaman gelecek?

Bahar aylarından ikincisini geride bırakmaya hazırlanırken henüz sıcak havaların tadını çıkarmaya başlayamadık. Bazen sıcak bazen soğuk olan havalar vatandaşların kışlıklarını kaldırmasına bile henüz izin vermiyor. Peki havalar ne zaman ısınacak? Yaz ne zaman gelecek? İşte detaylar...

18.04.2022-15:28 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-15:28) Havalar ısınacak mı, ne zaman ısınacak? Yaz ne zaman gelecek?

Baharın gelmesi ile beraber havaların ısınmasını bekleyenler maalesef ki kar ve yağmur ile karşılaştı. Doğu Anadolu bölgesi bile dahil olmak üzere ülkenin çoğu kesiminde soğuk ve yağışlı havalar seyrediyor. Vatandaşlar ise sıcak havaların özlemini yaşarken yazın ne zaman geleceğini merak ediyor.

yaz ne zaman gelecek

Meteoroloji'nin yaptığı açıklamalara göre son tahminler sıcaklık seviyesinin Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında 3 ile 5 derece azalması yönünde.

Bunun yanı sıra Marmara, Karadeniz, Ege Bölgeleri en başta olmak üzere ülkenin çoğu yerinde yağış bekleniyor.

Havalar ne zaman ısınacak?

Meteoroloji'nin tahminlerine göre hava sıcaklıkları önümüzdeki Pazar itibari ile farklı bir durum olmadığı sürece değişmeyecek. Bunun yanı sıra Cuma günü yağış etkisini kaybetse de Pazar günü başka bir yağış bekleniyor. Dolayısıyla bir hafta daha havaların ısınması beklenmiyor.

Yaz ne zaman gelecek?

Normal şartlarda yaz mevsimi Kuzey Küre'de en uzun gün olan 21 Haziran'da başlarken 3 ay sürmektedir. 23 Eylül ekinoks gününde de sona ermektedir. Dolayısıyla yaz aylarının gelmesine daha 2 ay var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal