Hatay'ı Küle Çeviren Yangının Ardından Yürek Burkan Görüntüler

Hatay'ın Belen ilçesinde cuma sabahı ormanlık alanda başlayarak üç ilçede yerleşim alanlarına kadar gelen ve 33 saatin ardından kontrol alınabilen yangından sonra yürek burkan kareler, bugün havanın aydınlanmasıyla gözler önüne serildi.

11.10.2020-10:38 - (Son Güncelleme: 11.10.2020-10:39) Hatay'ı Küle Çeviren Yangının Ardından Yürek Burkan Görüntüler

Şehirde 9 Ekim tarihinde Belen ilçesinde saat 10.15 sularında ormanda başlayan yangın, rüzgarın da tesiriyle ilçedeki yerleşim alanlarına kadar geldi. Oradaki İssume, Fatih, Müftüler ve Sarımazı mahallelerini etkisi altına alan yangının ardından İskenderun ve Arsuz ilçesindeki pek çok mahalle de zarar aldı. Evleri yanan vatandaşlar ile tehlike bölgesinde yaşayan mahalle halkı emniyet güçleri aracılığıyla tahliye edildi. Şehirde üç ilçede de yangın tamamıyla kontrol altına alınırken, soğutma ile hasar belirleme faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

CAN KAYBI OLMADI

Yangında yaşamını yitiren olmadı. Zarar alan bölgelerdeki hasar belirleme faaliyetleri geçen akşam yangının kontrol altına alınmasının ardından başladı.

Geçen gün bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yangının tamamıyla altına alındığını ve gereken bütün faaliyetlerin ivedilikle gerçekleştirildiğini belirtti.

Alevlerin kontrol altına alınmasının akabinden soğutma faaliyetleri devam ederken, günün ilk ışıklarıyla beraber alevlerden zarar alan ev ve iş yerlerindeki görüntü de gün yüzüne çıktı.

Bazı araçlar tamamen küle dönerken, çocukların bisikletlerinin yanmış hali de duygulandırdı. Yangın esnasında bir anda ateşle karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Fatih Mahallesi sakini Mustafa Bilgili, çok korktuklarını ve hızlı bir şekilde evlerinden ayrıldıklarını dile getirdi. Kendi evinin hasar almadığını ancak birkaç komşusunun evinin yandığını belirten Bilgili, şu ifadelerle başından geçenleri anlattı:

'Böyle bir korkuyu kimse yaşamasın. Biz canımızı zor kurtardık. Ciğerlerimiz yandı. Arabalarımızı, eşyalarımızı kaçırmaya çalıştık. Rüzgarın etkisi alevleri göklere çıkardı. Mahalleli kaçmaya başladı. Korkunç bir manzaraydı.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal