Hatay'daki Titus Tüneli ve Beşikli Mağara’ya Turist Akını

Romalılar döneminde sel sularını önlemek için bin esire yaptırılan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Titus Tüneli ve Beşikli Mağara yeni normalde yerli turistler ve doğa tutkunlarının akınına uğruyor.

16.06.2020-10:17 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-10:10) Hatay'daki Titus Tüneli ve Beşikli Mağara’ya Turist Akını

Roma İmparatoru Vespasian'ın emriyle Musa Dağı’ndan gelen suların neden olduğu selin taşıdığı kum ve çakılların limanı doldurmasına engel olmak için bin esire yaptırılan Titus Tüneli yeni normalde ziyaretçi akınına uğruyor.

Yeşillikler içerisinde oluşturulan yürüyüş yolunun takip edilmesiyle varılan ve dünyanın elle yapılan en büyük tüneli olarak bilinen Titus Tüneli Roma İmparatoru Vespasian'ın oğlu Titus döneminde tamamlandı.

Doğanın içerisindeki etkileyici dokusuyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakan ve tümüyle dağ içine oyulan tünel, bin 380 metre uzunluğunda, 7 metre yüksekliğinde ve 6 metre genişliğinde.

Tünelin yaklaşık 100 metre doğusunda bulunan ve içerisinde Roma Dönemi’ne ait elle oyulmuş  soylu bir yönetici ve ailesine ait mezarların yer aldığı Beşikli Mağarası da, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

Titus Tüneli'nin şehri sel sularından korumak için yapılmış bir insan yapısı olduğunu belirten Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı, "Hatay'a gelen konukların en çok beğendiği yerlerden biri gerçekten Türkiye’de eşine benzerine rastlanmayan bir mimari yapıya sahip Titus Tüneli'dir. Tünelin 3 noktasında yazıtlar var bu yazıtlar tünelin kim tarafından yapıldığını anlatıyor. Hatay tarihi, kültürü ve doğasıyla dünyada ve Türkiye’de çok önemli bir yere sahip bir kentimiz" dedi.

Mersin’den Hatay'a gelen Nisa Koptur ise, "Burası çok güzeldi. Titus Tüneli'nden geçtik gayet keyifliydi, yorucu ama güzeldi" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal