Hatay’da şiddetli rüzgar depremzedelerin çadırları yıktı: Eşyalar etrafa dağıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar, yaşanan büyük depremlerin ardından çadırlarda kalan depremzedelerin çadırları yıkıldı. Depremin sonrasında rüzgar nedeniyle yıkılan çadırlarını yıkılan vatandaşlar da uçuşan çadır ve kıyafetlerini kurtarmaya çalıştı.

03.03.2023-12:20 - (Son Güncelleme: 03.03.2023-17:50) Hatay’da şiddetli rüzgar depremzedelerin çadırları yıktı: Eşyalar etrafa dağıldı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma enden olduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde çıkan şiddetli rüzgar, çadırları yerle bir etti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü dün bölge için şiddetli rüzgar uyarısında bulunmuştu.

DHA’da yer alan habere göre, Hatay’da gece geç saatlerde başlayan rüzgar, şiddetini arttırarak devam ediyor. Kahramanmaraş depremin evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların kaldıkları çadırlar, saatte 30 kilometre hızla esen rüzgarda yerle bir oldu.

Yıkılan çadırlardaki eşyalar etrafa dağıldı. Depremin sonrasında yaşanan şiddetli rüzgarlar nedeniyle çadırları yıkılan vatandaşlar ise geçici evleri olan çadır ve kıyafetlerini kurtarmaya çalıştı.

Şiddetini artırarak devam edecek

Gece saatlerine kadar devam edecek

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü de rüzgarın gece saatlerde şiddetini arttırarak devam etmesini beklediklerini, Hatay, Mersin ve Adana'nın kıyı kesimlerinde çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. 


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal