Hatay’da seçim sürecinde kaos sürüyor: O isim tehdit edildi!

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, adaylıktan çekilmesi için rüşvet teklifi aldığını ve mafya tarafından 2 defa kendisini tehdit ettiğini açıkladı. Zan, yaşadığı bu olayları basın mensuplarıyla paylaştı.

21.02.2024-17:36 - (Son Güncelleme: 21.02.2024-17:36) Hatay’da seçim sürecinde kaos sürüyor: O isim tehdit edildi!

Siyasi partilerin adaylık başvurularının sona erdiği bir dönemde, TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, medya üzerinden yaptığı açıklamada dikkat çekici iddialarda bulundu. Zan, adaylıktan çekilmesi için kendisine rüşvet teklifi yapıldığını belirtti. Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın konuğu olarak katıldığı programda Zan, "Çekilmem adına ve bu yarışta olmamam adına bana açık çek teklif edildi. Ne istiyorsan sen yaz denildi. Ben bunu kabul etmedim." ifadelerini kullandı. Bu iddiaların ardından Zan, adaylıktan çekilmeyeceğini ve hukuki yollarla tehdit ve rüşvet girişimlerine karşı mücadele edeceğini açıkladı. Yaşananlarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

2 kez tehdit edildi

Gökhan Zan, rüşvet teklifinin yanı sıra, adaylıktan çekilmemesi halinde 2 defa tehdit edildiğini ifade etti. Yaşadığı bu olumsuzluklara rağmen, adaylıktan çekilmeme kararını doğru bulduğunu ve bu mücadelesini sürdüreceğini belirtti. Tehdit ve rüşvet girişimlerine karşı hukuki yollarla mücadele edeceğini vurgulayan Zan,  şu ifadede bulundu:

“Bakın ilk kez söylüyorum bunu, bana rüşvet teklif edildi. Kimden teklif edildiğini söylemeyeceğim, kamuoyuna ve halkımıza bırakacağım. Çekilmem adına ve bu yarışta olmamam adına bana açık tek teklif edildi. Ne istiyorsan sen yaz denildi. Ben bunu kabul etmedim. Hatta ve hatta iki defadır aracılarla mafya denen kişiler adı altında çekilmem için de tehdit edildim. Bakın ilk defa anlatıyorum. Bunlara boyun eğecek bir insan değilim. “

 

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal