Hatay depremleri denetimleri artırdı: Bayraktar TB2’ler bölgenin tamamını gözlüyor

Hatay’da dün yaşanan 6.4 ve 5.8 şiddetindeki depremler sonrası bölgedeki Bayraktar TB2 İHA’ları bölgedeki denetimlerini yoğunlaştırdı.

21.02.2023-09:11 - (Son Güncelleme: 21.02.2023-17:23) Hatay depremleri denetimleri artırdı: Bayraktar TB2’ler bölgenin tamamını gözlüyor

Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden henüz 2 hafta geçmişken, dün akşam Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. Korkutan depremler sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde olan Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) bölgedeki arama kurtarma ile hasar tespit çalışmalarına havadan destek verdi. 

Bayraktar TB2’ler bölgenin tamamını gözlüyor

AA’da yer alan habere göre;  Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığına ait Bayraktar TB2 İHA bölgeye sevk edildi.

Hatay Deprem Son Dakika

Bölgedeki yerleşim alanlarının üzerinde uçan Bayraktar TB2 İHA gece görüş kamerasına yansıyan görüntüleri canlı olarak Ankara'da bulunan AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'ne aktardı.

Merkezde görüntüleri izleyen birimler bölgedeki ekipleri yönlendirerek arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına destek verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal