Hastaya şiddet edip videoya kaydetmişlerdi: Bakanlık o bakımevi için harekete geçti

İstanbul Büyükçekmece’deki bakımevinde gerçekleşen hastaya şiddet olayının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakımevinin faaliyetine son verilmişti. Burada hizmet alan vatandaşların güvenli kuruluşlara sevk edilmesine başlandı.

25.07.2023-10:12 - (Son Güncelleme: 25.07.2023-17:20)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından söz konusu özel bakımevinin idari soruşturma bitene kadar faaliyetlerine son verilmesine ve hizmet alanların güvenli kuruluşlara sevk edilmesine karar verilmesinin ardından, bakımevinde sevk işlemleri başladı.

Gece saatlerine kadar devam eden sevk işlemleri sırasında polis ekiplerinin bakımevi ve çevresinde güvenlik önlemi aldığı, burada hizmet alan vatandaşların da ambulans ve özel araçlarla sevkinin gerçekleştiği görüldü.

Ne olmuştu?

AA’nın haberine göre; İstanbul Valiliğince ilçede faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevi'nde çekildiği tespit edilen hastaya şiddet olayının gerçekleştiği görüntüler üzerine idari soruşturma başlatıldığı ve bakım merkezinin faaliyetlerine son verildiği bildirilmişti.

Büyükçekmece Bakımevi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Valiliğince açılan idari soruşturmanın ardından harekete geçmiş, görüntülerde yer aldığı belirlenen şüpheli N.C'yi yakalayarak gözaltına almıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yapmış, özel bakımevinin, idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına ve hizmet alanların güvenli kuruluşlara sevk edilmesine karar verildiğinin belirtildiği açıklamada, şu bilgilere yer verilmişti:

"Görüntülerde yer alan personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından derhal feshedilmiş, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili olarak tarafımızdan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal