Hastanede Irkçılığa Maruz Kalan Siyahi Doktor Susan Moore Yaşamını Yitirdi

Amerikalı siyahi doktor Susan Moore çektiği videoyla doktorların kendine karşı sergilediği ırkçı ve ihmalkar tavra dikkat çekti. Koronavirüs tedavisi gören Moore, paylaşımından kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi.

25.12.2020-11:14 - (Son Güncelleme: 25.12.2020-14:30)

George Floyd'un ardından yakın zamanda siyahilerin yaşadıkları zorlukların sembolü plan isimlerin arasına koronadan ölen siyahi Amerikan vatandaş Susan Moore da katıldı.

Bilindiği üzere Floyd işkenceden ölmüştü, işkenceden ölen birçok siyahi gibi...

Indiana Üniversitesi Hastanesi'nde koronavirüs nedeniyle müşahede altında tutulan  Doktor Susan Moore ise görünürde koronadan öldü. 

Hayata veda etmeden önce bir video yayınlayan Susan Moore'un aslında ırkçılığın sebep olduğu ihmalkarlıktan öldüğü öne sürüldü.

Tedavi gördüğü hastanede ırkçı tavırlar yüzünden çektiği zorlukları video çekerek paylaşan  Susan Moore'un ifadeleri şöyleydi:

''Tek bildiğim yoğun bir acı içinde olduğum. Bu hastaneye güvenmiyorum. Doktor, bana uyuşturucu bağımlısı olduğumu hissettirdi''

Doktorların kendini eve göndermek istediğine işaret eden Susan Moore sözlerine şöyle devam etti:

''Siyahi insanlar bu şekilde öldürülüyor. Onları eve gönderdiğinizde kendileri için nasıl savaşacaklarını bilmiyorlar.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal