Hastalık sebebiyle kısa bir sürede 17 kilo eriyen Kübra Nur'dan mesaj var: Fazla zamanım kalmadı!

Bursa'da yaşamını sürdüren Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Kübra Nur Palut, 3 sene önce evladını dünyaya getirdikten sonra, “Kronik atriyal ve bağırsak disritmi” (CAID) hastalığına yakalandı. Kilosu 45’ten 28'e kadar gerileyen Palut, "Fazla vaktim kalmadı" diyerek yetkili isimlere seslendi.

14.04.2022-12:14 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-12:25) Hastalık sebebiyle kısa bir sürede 17 kilo eriyen Kübra Nur'dan mesaj var: Fazla zamanım kalmadı!

Bursa şehrinde “Kronik atriyal ve bağırsak disritmi” (CAID) hastalığına yakalanan ve 28 kiloya kadar gerileyen ATT Kübra Nur Polat, tedavisini Belçika'da görebilmesi isteğiyle devlet yetkililerine seslendi.

Tedavisinin yalnızca Belçika'da bulunan Leuven Katolik Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Gastroenterolog Prof. Dr. Jan Tack uyarınca yapılabileceğinin belirtildiğini ifade eden Palut, "3 yaşında bir bebeğim var. Onun için direnmek zorundayım. Ama çok da fazla vaktim kalmadı." şeklinde konuştu.

Kısa bir sürede 17 kilo eriyen Kübra Nur'dan mesaj var: Fazla zamanım kalmadı!

Bilecik Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis ambulansında görev yapan ATT Kübra Nur Palut, 3 sene önce “Göktürk” ismini verdiği erkek evladını dünyaya getirdi. Doğumdan kısa bir süre sonra geçmesinin ardından karın ağrısı ve iştahsızlık şikayetleri sebebiyle hastaneye giden Kübra Nur'a, bazı kontrol yapıldı ve sindirim sistemini ve kalbi etkileyen 'Kronik atriyal ve bağırsak disritmi' (CAID) hastalığı olduğu anlaşıldı. Yemek yiyemediği, yalnızca damar yoluyla mama ve serumla beslenmesi sebebiyle, günden güne kilosu azalarak 45 kilodan 28 kiloya kadar düşen Kübra Nur, tedavi için birden fazla hastaneye başvurdu fakat somut herhangi bir netice alamadı.

Hastanede açıklamalarda bulunan Kübra Nur Palut, kısa bir süre içerisinde sağlığına kavuşmayı arzuladığını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

"Kendi imkanlarımızla gidebileceğimiz her yere gittik. Yapabileceğimiz bütün tedavileri denedik. Ama maalesef bizim gücümüz yetmiyor. Birçok hekime de danıştık. En son Belçika'da tedavisinin olabileceğini söylediler. Tek başımıza gitmeye gücümüz yetmediği için, devletimizden yardım bekliyoruz. Cumhurbaşkanımdan bu konuyla birebir alakadar olmasını istiyorum. Çünkü doktorların da söylediği gibi çok fazla vaktim kalmadı. 3 yaşında bir bebeğim var. Onun için direnmek zorundayım. Sonuna kadar direniyorum ama çok da fazla zamanım kalmadı. Devlet yetkililerinden bir an evvel konuyla alakadar olmalarını istiyorum."

Kısa bir sürede 17 kilo eriyen Kübra Nur'dan mesaj var: Fazla zamanım kalmadı!

Kendi imkanlarımızla gidilebilecek her yere gittik

Kızı Kübra Nur'un tüm ihtiyaçlarıyla tek başına ilgilendiğini aktaran Nurten Palut ise "3 yıldır kızım yatağa bağlı. 3-4 aydan beridir çok kötü durumda. Evde bebeği var. Bebeği de kendisi de bakıma muhtaç. Devlet büyüklerimizden, Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan kızıma bir an önce yardım etmelerini istiyorum. Biz yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Kendi imkanlarımızla gidebileceğimiz her yere gittik ama artık bizim gücümüz yetmiyor. Kızımın durumu da ortada. Çok iyi değil. Onun için bir an önce bir şeyler yapılmasını istiyoruz. Birçok yere müracaat ettik ama dönüş olmuyor. O yüzden bir an önce ne yapılacaksa yapılsın." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal