Hastaları Artık Robot Karşılıyor

Teknolojinin gelişmesiyle çeşitli ürünler geliştirilirken, birçok alanda yeni deneyimler yaşandığı gibi, sağlık sektöründe de yeni deneyimler gündeme geliyor. Bu sefer sağlık sektöründe kullanılmaya başlanan teknolojik ürün ise bir robot.

15.10.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-09:22) Hastaları Artık Robot Karşılıyor

Teknoloji ilerledikçe, mutfaktan iş hayatına birçok yerde yenilikler yaşanmakta. Günümüzde çeşitli robotlar üretiliyor ve bu kez üretilip hayata geçirilen ise bir karşılama robotu. Batman’da özel bir hastanede hayata geçirilen robot hakkında  hastane müdürü Burhan Dinç, ‘Yerli üretim olan mini ADA robotlarının hastanemizde hangi birimlerde neler yapabileceğini görmek amacıyla deneme süreci başlattık’ ifadelerini kullandı. 

Konya’da Akınsoft yazılım firması tarafından tasarlanan robot ADA, hastaları kapıda karşılıyor. Görev başında olan 3 robot, yönlendirme, bilgi verme, oda tanıtımı ve randevu ile ilgili gelenlere yardımcı olurken, en çok ilgiyi küçük çocuklardan görüyor.

Hastane müdürü Dinç, teknolojinin imkanlarını hastalara sunmak hedefiyle bu yapay zeka robotlarının uygulanmaya geçirildiğini aktardı. Henüz test aşamasında olan robot hizmeti ile ilgili Dinç, ‘Amacımız hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak. Teknolojinin imkanlarını hastalarımızın hizmetine sunarak, kolaylık sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda yerli üretim olan mini ADA robotlarının hastanemizde hangi birimlerde neler yapabileceğini görmek amacıyla deneme süreci başlattık’  açıklamalarına yer verdi.

Dinç, robotların başarısına değinerek, ilerleyen süreçte bu robotların kullanım alanlarının genişleterek hizmet sunmak istediklerini belirtti. Ayrıca Burhan Dinç, hastaların robotlara ilgi göstermesinden mutlu olduklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal