Hastalar Fenalaşmadan Önce 'İyi Hissediyorum' Diyor

ABD’de doktorlar, şiddetli Coronavirüs vakalarında hastaların fenalaşmadan bir süre önce kendilerini iyi hissettikleri konusunda uyarıda bulundu.

23.03.2020-15:17 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-16:23) Hastalar Fenalaşmadan Önce 'İyi Hissediyorum' Diyor
Coronavirüs vakalarının otuz bini aştığı ABD’de, doktorlar ölümcül virüsü daha iyi kavramaya başlıyor. Doktorlar, ilk semptomların genellikle hafif olduğunu söylüyor. Hastalar hafif öksürük, baş ağrısı ve düşük dereceli ateşten şikayette bulunuyor.  Dr. Joshua Denson, "Hastalar ya iyileşmeden ya da gerçekten hastalanmadan önce yaklaşık bir hafta boyunca, bu septomları taşıyorlar” dedi. Uzman Dr. Ken Lyn-Kew ise kendi hastalarında da benzer bir eğilim gördüğünü söyledi. Lyn-Kew, “Vücudun bunun yenip yenemeyeceğini çözmeye çalıştığı bir evre var gibi görünüyor” dedi. Dr. Ken Lyn-Kew "Hastalar belli bir süre iyi gidiyor ve sonra birdenbire yorgun hissetmeye, nefes darlığı ve göğüs ağrısı çekmeye başlıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

'YİRMİ DÖRT SAAT İÇİNDE FENALAŞIYOR’
 
Prof.Dr. Christopher Ohl, Dr. Lyn-Kew ’in bulgularını yineleyerek "Sanırım hastalığı yeniyorum diyen hastalar yaklaşık yirmi dört saat içinde artan ateş, şiddetli yorgunluk, kötüleşen öksürük şikayetiyle fenalaşıyorlar” diyerek kendi hastalarında da benzer durumların söz konusu olduğunu belirtti.

‘GENÇLER DE DİKKAT ETMELİ’
 
Doktorlara göre yaşlılar ve kronik tıbbi rahatsızlığı olan kişiler bu ani düşüş için yüksek risk altında gibi görünüyor. Dr. Denson, kritik hastalarının çoğunun altında yatan sebebin obezite, yüksek tansiyon ve diyabet kombinasyonu olduğunu belirtti. Ancak doktorlar birçok kronik hastalığı olmayan genç hastaların da, ciddi vakalar bildirdiği konusunda uyardı. Yaşı kaç olursa olsun herkesin maruz kalmamak için resmi uyarılara uyması gerekiyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal