25.02.2020-10:08 (Son Güncelleme:27.04.2024-06:42)


1

Besinler yalnızca karnımızı doyurmaya ve vücudumuza enerji sağlamaya yaramaz. Aynı zamanda besinler birtakım hastalıklara karşı savaşırken vücudumuzu destekler ve daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Peki, hastalandığımız zamanlarda daha hızlı iyileşmek için hangi besinleri tüketmemiz gerekir? İşte hasta olunduğunda tüketilebilecek besinler…



2

Sarımsak

Sarımsak

Bakteri ve virüslerle savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıktan korunmanıza ve hastalandığınızda daha hızlı iyileşmenize yardımcı olur.



3

Avokado

Avokado

Lif, vitamin ve mineral kaynağı olan ve vücudun ihtiyaç duyduğu hemen her şey avokadoda bulunuyor. Oleik asit içeren sağlıklı yağları bünyesinde barındıran bu besin, vücuttaki iltihabı kurutmada oldukça etkilidir.



4

Somon

Somon

Somon iltihapla savaşan ve bağışıklığı güçlendiren omega-3 yağ asitleri yönünden zengindir. Birçok insanın yaşadığı D vitamini eksikliğini gidermede de somondan yararlanılabilir.



5

Et Suyu

Et Suyu

Tavuk çorbası gibi et suyu da hasta olduğunuz zamanlarda tüketilebileceğiniz mükemmel besindir. Sıcakken içilen et suyu, öksürük ve burun tıkanıklığına karşı etkilidir. Eğer hazır et suyu kullanacaksanız düşük sodyum içerenleri tercih edin.



6

Portakal

Portakal

Yüksek oranda C vitamini içeren portakal vücudu toksiinlerden arındırır ve iltihapları önler. Öksürük, astım, bronşit, göğüs gerginlikleri ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı etkili bir besinidir.



7

Bal

Bal

Bal, bağışıklık sistemi üzerinde güçlü etkilere sahiptir. Aynı zamandsa 12 aylıktan büyük çocuklarda öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir. Bal tüketmek, enfeksiyonun neden olduğu boğaz ağrısını da gidermeye yardımcı olur.



8

Tavuk Suyu Çorba

Tavuk Suyu Çorba

Tavuk çorbası iyi bir sıvı, kalori, protein, vitamin ve mineral kaynağıdır. Aynı zamanda doğal bir dekonjestandır yani öksürüğe ve burun tıkanıklığına neden olan hücreleri absorbe edebilir.



9

Zencefil

Zencefil

Zencefil bulantıyı hafifletmede çok etkilidir. Ayrıca anti-enflamatuar ve antioksidan etkileri de vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR