Hasankeyf-2 Köprüsü'nün Açılışına Saatler Kaldı

Güneydoğu Anadolu’da ulaşımı kolay bir hale getirecek Hasankeyf-2 Köprüsü, gelecek gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans yolu ile katılacağı tören ile kullanıma açıklanacak.

04.03.2021-13:14 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-13:14) Hasankeyf-2 Köprüsü'nün Açılışına Saatler Kaldı

Çoğalan enerji ile tarımsal sulama gereksiniminin giderilmesi için yapılan Ilısu Barajı’nın su tutmaya başlamasının ardından, Hasankeyf ilçesi ile Batman-Mardin yolu sular altında kaldı. 

Bu sebepten, Hasankeyf’e ulaşımı temin edecek ve Batman-Midyat yolunda inşa edilen Hasankeyf varyantına geçiş problemine çözüm olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Ilısu Baraj Göleti üzerinde yapıldı.

EN UZUNLARINDAN BİRİ 

Nisan 2014 tarihinde Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yapım faaliyetlerine başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü, 1001 metre uzunluğu ile ülkemizin en uzun köprülerinden biri. Köprünün en fazla ayak yüksekliği 90 metre, en fazla açıklığı da 168 metre. 

GÜVENLİK ARTTI 

Proje ile Mardin, Batman ile Habur Sınır Kapısı arasında bağlantı temin edilirken, yol güvenliği ile konforu da iyileştirildi. 

Projenin gelecek gün yapılacak açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntülü konferans ile çevrimiçi bir şekilde katılması ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun da açılışı yapması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal