Hasan Saltık'ın Cenaze Töreni Yapıldı!

Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Ünlü yapımcı bugün, sanatçı dostlarınında katıldığı bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

03.06.2021-10:15 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-17:20)

Kalan Müzik'in sahibi Hasan Saltık, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Haberi duyuran sanatçı Ferhat Tunç, 'Kalan Müzik sahibi ve hemşehrimiz Hasan Saltık’ın geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Tüm Saltık Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Devri daim olsun' dedi.

İBRAHİM KALIN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saltık'ın vefat haberi sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Müzik kültürümüze büyük hizmetler veren, Kalan Müzik’in kurucusu Hasan Saltık beyin vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Sohbetlerimizi ve dostluğumuzu her zaman hayırla yâd edeceğim' ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından 'Müzikal belleğimize çok değerli eserler kazandıran kıymetli yapımcı Hasan Saltık'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz' açıklaması yapıldı.

CENAZEYE ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETTİ!

Ünlü ismin cenazesi bugün kaldırıldı. 13.00'da başlayacak olan törene 12.00'da tüm ünlüler gelmeye başladı. Cenaze törenine katılanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçı Volkan Konak, Ali Rıza Binboğa, oyuncu Olgun Şimşek, Şevval Sam ve Kenan İmirzalıoğlu gibi ünlü isimler vardı. Kartal Cemevi'nde yapılan tören sonrası, Hasan Saltık toprağa verildi.

Törende açıklama yapan sanatçı Tolga Sağ, 'Herkese dokunmuş birisiydi. Mesleki kariyeri boyunca, insan olarak da hepimizle gerçekten çok anlamlı güzel paylaşımlar bıraktı geride. Güzel anılar bıraktı. Çok üzgünüz' diye konuştu.

Şarkıcı Ali Rıza Binboğa 'Ülkemizin bütün illerinin konuşulduğu, müzik hazinelerini ortaya çıkaran ve bir kültür elçisi değil bir kültürü yeniden yaratma kişisini kaybettik. Umudu tekrar yeşerten bir sevgili kardeşimiz. Çok erken gitti. İnsanlarımızın, sanatımızın ve kültürümüzün başı sağ olsun' dedi.

Müzisyen Yavuz Bingöl ise '95 yılında Unkapanı merdivenlerinde ince, sıska, boyları benim boyumda dedi ki; 'Üstad benim Kalan Müzik diye bir firmam var. Bana da uğra' dedi. Gittim Kalan Müzik'in camında tek bir tane afiş vardı. Etnik müzikler, gelin müzikleri, göçebetürküleri vardı. 'Sen galiba rüzgara karşı kürek çekiyorsun galiba' dedim. Espri yaptı. Dedi ki 'Gelecek benim, bu dükkanların hiç biri kalmayacak, bir tek ben kalacağım, o yüzden ismini de Kalan Müzik koydum' dedi. 25 yıllık dostumuzu kaybettik. Ülkedeki Kültür Bakanlıklarının yaptığının 10 katı daha çok iş yaptı. Arşiv çalışmaları, genç kuşakların türkülerle buluşmasını sağladı. Çok büyük bir kayıp, hep ülkemiz için hem dünya için. Çok önemli bir kayıp' ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA ÇALKALANMIŞTI!

Sanatçı Tolga Sağ da 'Eksildik yine. Çok ağır oldu bu. Devrin daim olsun' dedi.

Sabahat Akkiraz, 'Ah ki ah. Yüreğimi yaktın Hasan. Güldüğümüz anlar resimlerde kaldı dede. Hasan Saltık Hakk'a yürüdü. Kalan yola, müziğe, kültürümüze hizmetin. Nur içinde uyu. Çok erken oldu. Çok üzgünüm' ifadelerini kullandı.

Sanatçı Onur Akın, 'Hasan Saltık'ı kaybetmenin derin hüznü içindeyim. 30 yıllık acı tatlı anılarımız oldu. Çok erken bir gidiş bu. Camiamızın ve sevenlerinin başı sağ olsun. Devri daim olsun' ifadelerini paylaştı.

Haluk Levent, 'Abimiz... Daha çok işimiz vardı Hasan abi" yazarken, Şevval Sam "En büyük yol arkadaşımı kaybettim. Üzüntümü kelimelerle ifade edemiyorum' paylaşımını yaptı.

Behzat Uygur, 'Çok kıymetli bir insandı. Çok üzüldüm, mekanı cennet olsun.", tambur sanatçısı Sedat Anar 'Çok çok üzgünüm. Hasan Saltık abi vefat etmiş. Ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hak rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun', Hazal Kaya 'Hasan abim gitmiş. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun' dedi.

Tiyatro oyuncusu Kemal Başar, şunları kaydetti:

'Zengin gönüllü, müthiş insan, Anadolu kültürüne büyük katkıları olmuş, Time Dergisi'nin deyişiyle 'Türk halk müziğinin antropoloğu’ sevgili dostum Hasan Saltık'ı aniden kaybedivermişiz. 'Kalan Müzik'ten çıkan, kalır.' demiştin ey dost, sen hep yüreğimizde kalacaksın.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal