Hangi ile kaç bekçi alınacak? İstanbul, İzmir, Ankara Bekçi alımı 2022 kontenjanları belli oldu

Aylardır beklenen 2022 bekçi alımı konusunda yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. İstanbul, İzmir, Ankara Bekçi alımı 2022 kontenjanları belli oldu. Peki hangi ile kaç bekçi alınacak? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

28.04.2022-10:15 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-10:15) Hangi ile kaç bekçi alınacak? İstanbul, İzmir, Ankara Bekçi alımı 2022 kontenjanları belli oldu

Polis Akademisi Başkanlığı’nın yapacağı 2022 bekçi alımı konusunda önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aylardır yüzbinlerce vatandaşın beklediği bekçi alımı başvuru duyurusu sonunda duyuruldu. Polis Akademisi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada hangi ile kaç bekçi alınacağı da netlik kazandı. İstanbul, İzmir, Ankara Bekçi alımı 2022 kontenjanlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar arama motorları üzerinden yoğun bir araştırmaya girişti.

Hangi ile kaç bekçi alınacak?

Polis Akademisi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulundurulmak üzere toplam 3250 kişilik bekçi alımı yapılacak. İşte İstanbul, İzmir ve Ankara’ya ayrılan bekçi kontenjanı:

İstanbul: 700 bekçi

İzmir: 200 bekçi

Ankara: 200 bekçi

2022/1. Dönem olarak Çarşı ve Mahalle Bekçiliği adı altında yapılacak olan 2022 bekçi alımı için diğer illere ayrılan kontenjanlar ise şu şekilde:

Bekçi alımı kontenjan

Bekçi alımı kontenjanları

bekç

2022 bekçi alımı başvuru ve sınav tarihleri

Polis Akademisi Başkanlığı’nın yaptığı duyurda bekçi alımının başvuru ve sınav tarihi konusunda önemli açıklamalara yer verildi. İşte açıklamanın detayları:

(1) İnternet Üzerinden Ön Başvuru Tarihleri:

a)Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavına internet üzerinden ön başvurular, 28.04.2022 - 13.05.2022 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

b) e-Devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimlik (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

c) e-Devlet kapısı şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

d) Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları statüsündeki adayların ön başvuruları Başkanlığımızca yapılacağından, adayların dilekçeleri (adı, soyadı, TC. kimlik no, adres, 2 adet irtibat numarası, mezuniyet durumu) ile şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneğini (S.G.K.’ dan alınacak belge) ön başvuru tarihleri arasında 0 312 462 87 29 numaralı faksa göndermeleri gerekmektedir.

UYARI: e-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneler doldurularak başvuru işlemi sonuçlandırılacaktır. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

UYARI: 2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı başvuruları sınav ücreti yatırıldıktan sonra e-Devlet üzerinden yapılacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal