26.06.2020-10:08 (Son Güncelleme:01.05.2024-11:39)


1

İnsanlar sahip oldukları burçlara göre farklı duygu, düşünce ve davranışlarda bulunur. Bu yüzden her burcun kendine has özellikleri vardır. Tercih edilen her şey gibi filmlerde kişilerin burçlarıyla oldukça etkilidir. İşte burçların kendi özelliklerine hitap eden filmler...



2

KOÇ

KOÇ

Enerjik bir burçtur. Baharın ilk aylarında doğan koç burçları güç ve enerji ihtiyacını doğanın uyanışından alır. En belirgin özelliği ise liderlik etmektir. Bu yüzden suç dizileri Koç burcuna hitap edecektir. Narcos, Breaking bad, Doğs of Berlin.



3

BOĞA

BOĞA

İhtişam ve güzelliği temsil eder. Hayatta tahmin ettiği şeyleri yapmayı sever. Keyfine de oldukça düşkündür. Lükslüğe ve güzel olan şeylere çok tutkuludurlar. The Crown, The Tudors, Victoria dizileri tam onlara göredir.



4

İKİZLER

İKİZLER

İkili ve değişken mizacı gereği ikizler burcunun bir tarafı karanlıkken diğer tarafı da aydınlıktır. Duygu durumu aniden değişiklik gösterebilir. Keskin hatlardan hoşlanmazlar ve iletişim de her zaman 'ben' diyenlerdendir. Stranger Things, Black Mirror gibi diziler onun için biçilmiş kaftandır.



5

YENGEÇ

YENGEÇ

Yengeçler, biraz ağlamayı seven bir burçtur. FBI'ın listelerine göre en çok seri katil bu burçtan çıkıyor. Bu nedenle onlara en uygun diziler Mindhunter, Alienist, The Mentalist, NCIS, Cold Case gibi katil aramalı, bulmalı dizilerdir.



6

ASLAN

ASLAN

Bir Aslan burcu için güç ve gurur çok önemlidir. İlgiyi sever ve her konudan bir dram çıkarma peşindedir. How I Met Your Mother, Friends, The Coupling, the Good Place gibi diziler hayatını bir komediye dönüştürecektir.



7

BAŞAK

BAŞAK

Detayları seven, analitik düşünme yeteneği oldukça yüksek olan başaklar için dizi önermek çok zordur. Çünkü her izlediği bölümde mutlaka mantık hatası bulacak ve dizi keyfinizi mahvedecektir. Dark, The 100, Doctor Who, I-Land izleyeceği seveceği ve isterse bir sürü de mantık hatası bulabileceği dizilerdir.



8

TERAZİ

TERAZİ

Terazi burcu tıpkı Boğa burcu gibi ihtişamlı ve güzel şeylere ilgi duyar ama diğer yandan da diplomasi konusunda çok başarılıdır. Siyaset yapma, entrika gibi konular ilgi alanlarından bazılarıdır. Bu nedenle ona House of Cards, Borgen, Occupied (Okkupert) gibi diplomasi ve politika içeren dizileri öneriyoruz.



9

Akrep

Akrep

Sezgileri kuvvetli ve içe kapanık bir burç olan Akreplerin bir diğer özelliği ise sekse olan düşkün olmalarıdır. İçeriğinde bol bol seks sahnesi bulunan dizileri izlerler. Konu da seks olursa tadından yenmeyecektir. Bu nedenle Akrepler Masters of Sex, The Girlfriend Experience, Queer as Folk, Lip Service gibi dizileri tavsiye ediyoruz.



10

YAY

YAY

Çok uçuk kaçık ve eğlenceli görünse de Yay burçları filozof burçlardır. Onlar hep olaylar içinde en büyük yapıyı görürler. Küçük ayrıntılarda boğulmak yerine bütünün tamamına bakarak kolayca analiz yapabilirler. Maceraperesttirler. The Shannara Chronicle, Outlander, Travellers, Making History gibi içinde hem yolculuk hem de macera içeren dizileri çok seveceklerdir.



11

OĞLAK

OĞLAK

Geleneksel kurallara son derece bağlı, işkolik olma eğilimi gösterebilen Oğlaklar genellikle hayattan istediklerini alırlar. Disiplin ve planlıdırlar. Bu nedenle dizilerde de kendilerinin yansımalarını izlemeye bayılırlar. Sherlock Holmes, Lie To Me, Da Vinci's Demons, Genius, House MD tam da onların seveceği türden dizilerdir.



12

KOVA

KOVA

Kova, kalıpları reddetmeyi ve başkaldırmayı sever. Sorunlara karşı alternatif çözümler üretmek konusunda son derece başarılıdırlar. Haksızlığa gelemez, çevresindeki insanlar tarafından da son derece sevilirler. Onlara önerebileceğimiz diziler Sens8, Revolution, Person of Interest, The Flesh vardır.



13

BALIK

BALIK

Hayal gücü yüksek ve son derece romantik olan Balık burcu insanları aslında nedeniyle her burcun özelliklerinden biraz içlerinde taşırlar. Yine de onlara en uygun diziler bir yandan duygusal ve dramatik olanlar öte yandan da hayal güçlerini besleyecek fantastik kurgusu olan dizilerdir. Merlin, True Blood, Penny Dreadful, Once Upon A Time izlemekten keyif alacakları dizilerden bir kaçıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr