Hangi Avrupa ülkelerinde yangın var? Avrupa orman yangınları devam ediyor! Uzmanlar uyardı

Avrupa'nın güney kesimlerinde hava sıcaklığı 40 derecenin üstüne çıkarken bölgede orman yangınları da görülmeye başladı. Fransa’nın Bordeaux kentinde Gironde bölgesinde çıkan yangınlara müdahaleler devam ediyor.

17.07.2022-13:47 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-13:47) Hangi Avrupa ülkelerinde yangın var? Avrupa orman yangınları devam ediyor! Uzmanlar uyardı

13 Temmuz 2022 Çarşamba günü Fransa, İspanya ve Portekiz'de başlayan orman yangınlarına müdahaleler devam ediyor. Fransa'nın Bordeaux kenti Gironde bölgesinde çıkan yangınlarda bölgede yer alan 12 bin kişinin tahliye edildiği açıklandı. İspanya'nın Ekstremadura, Kastilya ve Leon, Galiçya ve Endülüs bölgelerinde de  yangınlar devam ederken bölgede yer alan 3 bin kişinin tahliyesi yapıldı. İspanya'da çıkan Yangınlarda en şiddetli yangının Ekstremadura  olduğu açıklandı. Portekiz'de perşembe günü hava sıcaklığı 47 dereceye yükseldi.

İngiltere kırmızı alarm verdi

İngiltere'de görülen hava sıcaklıkları kapsamında ülkede ilk kez kırmızı uyarı verildi. Britanya Meteoroloji Servisi'nden (Met Office) yaptığı açıklamada "İngiltere'de ilk defa hava sıcaklıkları kapsamında kırmızı uyarı yapıldı. Olağanüstü sıcaklıkların önümüzdeki hafta başlarında İngiltere'nin büyük bir bölümünü etkilemesi, sıcaklıkların bazı yerlerde 30 dereceyi aşması ve hatta 40 dereceye ulaşması bekleniyor" ifadeleri yer aldı.

Avrupa Yanıyor

İngiltere Meteoroloji Servisi’nde görev yapan iklim uzmanı Dr. Nikos Christidis, iklim değişikliğini birleşik krallıktaki sıcaklıkları etkilediğini vurguladı. Bu yıl İngiltere'deki hava sıcaklığının 40 dereceyi görme olasılığını 10 kat arttığını ifade etti. Yaptığı açıklama doğrultusunda mevcut emisyon azaltma taahhütlerine rağmen bu tür bir sıcaklığını her 15 yılda bir gerçekleşebileceğini aktardı.

Fransa Cumhurbaşkanı inceleme yaptı

Fransa'da gerçekleşen yangınlar kapsamında Gironde bölgesindeki yangınlara müdahaleler devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,  İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan acil durum merkezine ziyarette bulundu. Gerçekleştirdiği ziyaretten sonra açıklama yapan Macron, "Dayanışma ulusaldır. Fransa'nın dört bir yanından üç bin itfaiyeci ülkenin güneyini vuran yangınlarla mücadele ediyor. Cesaretlerini ve bağlılıklarını selamlıyorum. Ön cephede, hayat kurtarıyorlar. Düşüncelerimiz onlarla ve tahliye edilen sivillerle birlikte"  şeklinde konuştu.

Avrupa Orman Yangınları

İspanya Başbakanı Perdo Sanchez ise yangınlarla ilgili bir paylaşımda bulunud. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Dikkatli olalım. Yüksek sıcaklıklar karşısında aşırı risk altındayız"  ifadelerine yer verdi.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal