05.07.2021-16:18 (Son Güncelleme:07.02.2022-14:36)


1

Bugün Hande Çinkitaş cinayetinin üçüncü duruşması görüldü.



2

Baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş daha önceden tutuklanmıştı. Fakat ikinci duruşmada ev hapsi ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar. Bugün Hande Çinkitaş cinayetinin üçüncü duruşması görüldü.



3

Bugün görülen üçüncü duruşmada Hande Çinkitaş'ın halası ve arkadaşı tanık olarak dinlendi.



4

Hande Çinkitaş'ın arkadaşı, olay günü Hande'nin evine gittiğini ve evde birileri olduğuna emin olduğunu söyledi. Hazırlanan iddianamede belirtilen delillerde ise olay günü baba ve üvey anne dışında birinin evde bulunmadığı belirtildi. Tanık olarak dinlenen hala da, baba ve üvey anneyi suçladı.



5

Daha önce Hande Çinkitaş'ın öz annesi Handan Turgay, Serap Paksoy'un programına katılarak, olayın çözülmesini istemişti.



6

Bu davada da Nezih ve Şehnaz Çinkitaş'ın ev hapsinin devamına karar verildi. İddianamede ise Nezih ve Şehnaz Çinkitaş'ın müebbet hapis ile yargılanması istendi. Bir sonraki duruşma 25 Ekim'de görülecek.



7

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada Hande Çinkitaş'ın bıçakla öldürüldüğünün tespit edildiği ve bıçağın kesici kısmından alınan sürüntü örneklerinde elde edilen DNA profilinin majör yoğunlukta sanık baba Nezih Çinkitaş'a ait olduğuna dair rapor geldiği belirtildi. Evin kapısının zorlanmadığı kaydedilen mütalaada, tanık beyanlarına göre Hande Çinkitaş ile üvey annesi Şehnaz Çinkitaş'ın arasının bozuk olduğu da ifade edildi. Mütalaada maktul Hande Çinkitaş'ın eve girdiği 8.30-8.50 sıralarından sonra eve giren başka birinin tespit edilemediği, Çinkitaş'ın eve girmesi sonrası sanıkların birlikte hareket ederek Çinkitaş'ın başına önce çekiçle vurduğu, ardından bıçaklayarak öldürdükten sonra evden ayrıldıkları iddia edildi. Mütalaada, 'sanıkların sırf Hande Çinkitaş'ı öldürmek için ve Çinkitaş'ın acı çekmesinden zevk duymak için öldürdükleri' öne sürüldü.



8

Söz verilen tutuksuz sanık Nezih Çinkitaş, 'Mütalaaya katılmıyorum. Olay hafta içiydi. 1984-2020 tarihleri arasında esnaf olarak aynı yerde çalıştım. Haftanın 6 günü fiili çalışan birisiyim. Beraatimi talep ederim' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr