Hamsi Severlere Müjde! Av Tekrar Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yasal avlanabilir boy uzunluğu olan dokuz santimin altında olanların oranının artması sebebiyle yasak getirilen hamsi avı, bir aylık aranın ardından ek önlemlerle tekrar başladı.

07.02.2021-09:16 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-09:16)

Gece yarısı itibariyle itibaren yasağın kalkmasıyla beraber, Karadeniz’de balıkçılar tekrar denize açıldı.

Devreye konulan ilave önlemler çerçevesinde, denize açılmadan önce balıkçılar, şehir ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yazılı beyan verdi. Denize açılan av teknelerine de eşlik etmesi için yanlarına bir görevli verildi.

Görevlilerin denetimin altında avlanan hamsiler, şehirlerde seçilen iki noktadan karaya ulaştırılarak, boy kontrolünden sonra balık haline sevk işlemlerine izin verilecek. Hamside dokuz santimetrenin altında olan balıklara ise avlanma yapılamıyor.

Rize’de bir aydır bekleyişlerine devam eden ‘Pala Mustafa’ isimli tekne kaptan ve çalışan yasağın kalkmasının akabinde gece yarısı  denize açıldı. Kaptan Mustafa Kuru ile yirmi beş mürettebatı, otuz metre uzunluğundaki  tekne ile açıldıkları denizde radarda hamsi sürülerini buldu.

Kaptan Kuru yasağın kalkmasının ardından tekrar denize açılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Gece saatler 00.00’ı gösterdiğinde ‘vira bismillah’ dedik, hamsi avı için denize açıldık. Bugünü bekliyorduk, inşallah bereketle başlarız. Cihazlardan numuneleri görüyoruz. Rize çevresinde bu gece avımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Ağımızı saracağız ve inşallah kutu kutu hamsilerle limana döneceğiz" diye konuştu.

abvyasagı07021212

Hamsi sürülerinin radarda görülmesiyle işe koyulan balıkçılar, ağları sessiz bir şekilde denize bıraktı. Sürüyü ağa alan balıkçılar, bir saat sonra ağları toplayarak tekneye çekti. Kuvvet gerektiren işlemin akabinde, gece boyu birkaç deneme daha yapan balıkçılar, teknelerini hamsiyle doldurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal