Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer?

En çok merak edilen konulardan bir tanesi de sıklıkla maruz kaldığımızı öksürük soruna hamilelikte nasıl çözüm bulabileceğimizdir. Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir? Gelin sorunun cevabını birlikte öğrenelim...

03.07.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:12) Hamilelikte Öksürük Nasıl Geçer?

Hamilelik dönemi bebeğin sağlığı ve gelişimi için oldukça fazla dikkat gerektiren bir dönem olarak karşımıza çıkmaktadır. Vücuda alınan bazı şeyler bebeğe zarar verebilmektedir. Bu yüzden günlük hayatımızda karşılaştığımız sorunlara gebelik döneminde farklı çözümler öğretmemiz gerekebilir. Hamilelikte Öksürüğü Geçirmek İçin Neler Kullanılabilir?

• Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir: hamilelikte öksürüğe çözüm üretmek için yapılabilecek olan en basit şey sabahları aç karnına içine limon ve bal damlatılmış ılık su içmek olacaktır.

• Gebelik döneminde kullanılan ilaçlar bebeğe zarar verebilmekteler. Bu sebep ve doktor kontrolü olmadan gebelik öncesinde kullandığınız öksürük için üretilmiş ilaçları kullanmamalısınız.

• Hamilelikte öksürüğe ne iyi gelir: hamilelikte öksürükten kurtulmak için bol su ve sıvı tüketimine dikkat etmelisiniz. Günde en az 8 bardak su içmeyi dikkat edilmelidir.

• Sıvı tüketiminin yanında astım hastalığına da iyi geldiği bilinen elmadan yardım alabilirsiniz. Öksürüğü geçirmek için günde 2 adet elma yemek size yardımcı olacaktır. 1 litre suyun içerisine kabukları ile birlikte dilimlenmiş bir elmayı karıştırıp kaynatarak çay gibi tüketmenin de faydası olacaktır.

• Aşırıya kaçmamak kaydıyla günde 2 kere tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz. Tuzlu su boğazı tahriş edebileceğinden aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz. Yarım su bardağı suyun içine 1 çorba kaşığı tuz ilave edilerek yapılabilir.

• Balla karıştırılmış ılık süt içerek boğazınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Öksürüğe sebep olabilecek soğuk algınlığı gibi hastalıklardan kaçınmak için c vitamini ve çinkonun yeterli miktarda alındığından emin olunmalıdır.

• Sık sık ılık duş almak nefes yollarının açılmasına yardımcı olduğu için öksürüğe iyi gelir.

• Hamilelikte balgamlı öksürük sorunu yaşanıyorsa yarım litre suya 7-8 adet keçiboynuzu atıp kaynatılarak içilmesi balgamın sökülmesine yardımcı olacaktır.

• Öksürük sorununun çözülmesi için ortamdaki havanın nemlendirilmesi oldukça önem taşımaktadır. Bunun için buhar makinelerinden yararlanılabilir.

Hamilelikte Öksürüğü Engellemek İçin Bitkisel Tarifler

• Kaynattığımız suyun içerisine ıhlamur, çubuk tarçın, zencefil kökü, kabuğu soyulmuş elma ekleyin. Soğuk algınlığı belirtileri varsa içerisine limon eklemekte destekleyici olacaktır. İsteğe bağlı olarak bir miktar bal da kullanılabilir.

• Bir fincan kaynamış suya 2 çay kaşığı kekik ekleyerek 3 dakika kadar demleyin. İsteğe bağlı olarak limon ve bal da eklenebilir.

• Bir çay kaşığı toz zencefil ile bir çay kaşığı çiçek balını karıştırıp yutun. Aç veya tok şekilde tüketilebilir.

Hamilelikte Öksürük Tehlikeli midir?

Hamilelikte öksürük sorunu rahim içindeki su içinde bulunan bebek için bir tehlike arz etmemektedir. Fakat şiddetli öksürük sorunu anne karnındaki basıncının etkisini artırarak karın ağrısı gibi sorunlara sebep olabilmektedir.

Hamilelikte öksürük sorunu bir haftadan uzun süredir devam ediyorsa mutlaka doktora görülmesi gerekmektedir. Öksürük problemi soğuk algınlığından kaynaklanıyorsa ve uzun süredir devam ediyorsa nadiren de olsa amniyon zarının erken yırtılmasına ve erken doğumlara yol açabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal