Hamilelikte Kabızlığa Çözüm

Hamilelikte kabızlığa çözüm: Anne adayları bu dönemde dengeli ve düzenli beslenmeli, lifli gıdalar tüketmelidir. Keten tohumu, lahana, kereviz, pancar, ıspanak gibi yiyecekleri yemeli, erik avokado, elma meyvelerini tercih etmelidir.

03.07.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:50) Hamilelikte Kabızlığa Çözüm

Kuru kayısı, kuru incir gibi besinleri kahvaltı yapmadan önce tüketmelidir. Aynı zamanda bol sıvı almaya özen göstermelidir. Kahvaltılarda zeytin üzerine kekik ve zeytinyağı dökülmesi bağırsakları rahatlatacağı için kabızlık için önerilen besinler arasındadır. Besinleri yerken yeterince çiğnenmeli, kahveden uzak durulmalı, tuvalet ihtiyacı geldiği zaman giderilmelidir. Gazlı içecekler yerine günde iki litre su içilmesine özen gösterilmeli, gün içinde sık ve küçük porsiyonlarda yemek yenilmelidir. Kabızlığa çözüm olarak erik önerilmektedir. En çok yapılan karışımlardan biri olan sade bir yoğurdun içine yulaf ezmesi, kepek, ceviz ve yaban mersini koyularak karıştırılmalı sonrasında tüketilmelidir. Aynı zamanda akşam saatlerinde suyun içine kuru meyvelerden erik veya kayısı koyarak lif dengesini arttırmalı sabah erkek saatlerde içerek kabızlığı çözebilirsiniz. Başka çözüm yollarından portakal ve suyun karıştırılması örnek verilebilir. Bir bardak suya portakal yapraklarını ekleyerek belli bir süre kaynatın. Pişme bittikten sonra yaprakları bir tabakta süzerek yiyebilirsiniz. Hamilelikte kabızlığı çözen kesin çözümlerden biri de haftada bir kez ananas tüketimidir. Birçok faydası bulunmakla birlikte bu meyve bir bardağa sıkılarak içilmelidir. Hem vücuttaki organları çalıştıracak hem de gebe kadınlarda oluşan şişkinliklere engel olacaktır. Aynı zamanda ödem atma konusunda birçok olumlu görüş mevcuttur.

Bitki Çaylarını Azalt

İnsanı rahatlatan bitki çaylarının olumsuz özellikleri de mevcuttur. Hamilelikte kabızlığa çözüm: Özellikle kabız olan anne adayları bitki çayı yerine suyu tercih etmelidir. Çünkü bu çaylar mineral ve vitaminin vücuttaki emilim dengesine değiştirmektedir. Aynı zamanda bağırsakların işleyişini de azaltmaktadır. Ihlamur, elma, limon gibi bitki çaylarını tüketirken içerisinde müshil olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Spor Yapılmalı

Hamilelik boyunca alınan kilolar ve vücudun dengesini korumak adına bol bol spor ve egzersiz yapılmalıdır. Spor yaparak vücudu harekete geçirerek, kabızlığa engel olabilirsiniz. Gebelik döneminde çok hızlı ve yorucu hareketler yerine kısa yürüyüşler, yoga, meditasyon gibi basit sporlarla ilgilenmek bebeğin sağlığı açısından önemlidir. Hareketsiz kalmamaya dikkat edilmelidir.

Probiyotik Kullan

Anne adayları yoğurt, kefir, ayran, sarımsak, kivi, enginar gibi yiyecekleri tüketerek kabızlığa engel olabilmektedir. Probiyotik tüketerek bağışıklık sistemini koruyarak, bebeğin hastalıklara yakalanma riskini azaltabilirler. Aynı zamanda sindirim sisteminin işleyişini kolaylaştırarak kabız, ishal gibi zorlu hastalıklara karşı önlemlerini alabilirler. Alerjik reaksiyonlara iyi gelerek, vücudun bakterilere karşı olan direncini arttırarak kişiye kuvvet vermektedir.

Demir Oranını Ayarlayın

Hamile adayların sık sık yaptığı hatalardan biri bebeğin sağlığı için gereğinden fazla demir tüketmesidir. Hamilelikte kabızlığa çözüm: Ancak vücudun istediğinden fazla demirle karşılaşması kabızlık gibi sorunlara yol açmaktadır. Doktor kontrolünde demir değerleri bakılmalı, yeterli seviyede tüketilmelidir. Aksi takdirde demiri az veya yüksek derece almak hem anne hem de bebek açısından risk oluşturur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal