Hamilelik sürecinde badem yenilir mi? Bademin, anne ve bebeğe faydaları

Badem, bebeklerin sağlıklı gelişimi için hayati önem taşıyan bileşenler içerir. Bu nedenle anne adayları hamilelik sürecinde badem yemenin faydalarını araştırıyorlar. Peki, hamilelik sürecinde badem yenilir mi? İşte, bademin, anne ve bebeğe faydaları..

23.06.2022-18:40 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-18:40) Hamilelik sürecinde badem yenilir mi? Bademin, anne ve bebeğe faydaları

Kuruyemişler hemen hemen herkesin çok sevdiği besinlerden biridir. Kuruyemişler arasında ise en çok tercih edilenlerin başında badem gelir.

Hamilelik sürecinde olan anne adayları, bu süreçte bademin zararlı mı oksa yararlı mı olduğunu araştırıyorlar. Peki, badem hamilelikte tüketilmesi gereken bir kuruyemiş mi? İşte, bademle ilgili tüm detaylar..

Hamilelik sürecinde badem yenilir mi?

Gebelik sürecinde kuruyemiş yenilmesi oldukça önemlidir. Kuruyemiş, hamilelik sürecinde anne ve bebeğin ihtiyaç duyduğu sağlıklı esansiyel yağların alınmasını ve vitamin takviyesini verir. Bazı kişilerde görülen gıda alerjilerinden dolar da hamilelik sürecinde bedemin yenip yenmeyeceği merak edilir.

Hamilelik sürecinde badem yenilir mi

sağlığınızda herhangi bir problem yoksa ve vücudunuz, kuru yemişlere karşı olumsuz tepki vermiyorsa hamileliğiniz boyunca badem yememenizde herhangi bir neden yoktur. ama yinede yemeden önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

Badem, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller açısından oldukça değerli besin öğesidir. Bedemin faydalarını sıralayacak olursak:

* Protein: Badem, genel olarak sağlıklı proteinler içermesiyle bilinir. Bebeğin kas kütlesinin gelişmesine yardımcı olan bademde buluna protein aynı zamanda annenin yaklaşan doğumu içinde yeterli derecede güç ve dayanıklılık kazanmasını sağlar. Proteinin bir diğer faydası ise bebeğin sağlıklı doğum ağırlığına ulaşmasını sağlamaktır.

* Lif: Bademin içeriğinde bulunan lif sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak hareketlerini düzene koyar. Lif, gebelik sürecinde meydana gelen kabızlık kilo problemlerinde önüne geçer. Hamilelik sürecinde yeterli miktarda lif almak oldukça çok önemlidir ve bunun en iyi alternatiflerinden biri de badem tüketimidir.

* E vitamini: Bebek için en önemli vitaminlerden bir tanesi de E vitaminidir. E vitamini, bebeğin sağlıklı cilde kavuşmasını ve sağlıklı sağlarının olmasını sağlar. Bademde bulunan E vitamini aynı zamanda anneninde cildinde oluşan problemlerin önüne geçer.

* Kalsiyum: Bademde bulunan yüksek miktardaki kalsiyum gebelik sürecinde hipertansiyon ve pre-eklampsi riskinin önüne geçer. Kalsiyum aynı zamanda bebeğin diş ve kemik gelişimi için de önemlidir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal