Hamas’tan yazılı açıklama: İsrail ‘Savaş Suçu’ işliyor!

İşgalci İsrail Devleti uluslararası hukuk kurallarını önemsemeden savaş suçuna ve yıkımlarına devam ediyor. Okul, hastane, sivil halk bombardımanını sürdürüyor. Hamas’tan gelen yeni açıklamaya göre, işgalci İsrail'in Han Yunus'taki Kızılay binasına baskın yapmasını "savaş suçu" olarak niteledi.

31.01.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 31.01.2024-18:03) Hamas’tan yazılı açıklama: İsrail ‘Savaş Suçu’ işliyor!

İsrail baskınlarını durmadan devam ediyor. Baskınlara yönelik açıklamalarda bulunan Hamas, yaptığı açıklamada İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus'taki Filistin Kızılayı binasına ve Emel Hastanesi'ne baskın yapmasını "savaş suçu" olarak niteledi.

Hamas’tan yazılı açıklama

Uluslararası kurumlar olarak kabul edilen hastaneler ve sivil insani yardım kuruluşu olan Kızılay’a İsrail dünyanın gözü önünde saldırıda bulunmaya devam ediyor. İşgalci İsrail askerlerinin ağır silahlarla Han Yunus'taki Filistin Kızılayı binasına ve Emel Hastanesi'ne baskın yapmasının ardından yeni bir katliam gerçekleştireceği konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, "Baskının Gazze Şeridi'nde Filistinlilere İsrail tarafından gerçekleştirilen katliam ve ihlallere eklenen bir savaş suçu" olduğu yönünde yazılı açıklama yapıldı.

İsrail sığınmacı çadırları ateşe verdi!

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan merkezleri ile Emel Hastanesine baskın düzenlediğini ve her iki yerdeki çalışanlar ile buralara sığınan insanlardan mekanları boşaltmalarının istendiğini bildirmişti. Sonrasında İsrail askerlerinin düzenlediği baskının ardından Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentindeki merkezinde bulunan sığınmacı çadırlarının ateşe verildiğini duyurmuştu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal