Hamas’tan Arjantin’e yazılı tepki: “Bu zalimce karardan dönme!”

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, İsrail ziyaretinde ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetini tekrar açıkladı. Ancak, bu karar Hamas tarafından kınandı. Hamas, Arjantin'in Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını eleştirdi.

07.02.2024-09:56 - (Son Güncelleme: 07.02.2024-10:37) Hamas’tan Arjantin’e yazılı tepki: “Bu zalimce karardan dönme!”

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'yi karşıladı. Habere göre, Milei, daha önce duyurduğu Arjantin Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma niyetini tekrar dile getirdi. Katz ise Milei'ne İsrail'e olan desteği ve büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararı nedeniyle teşekkür etti.

Netanyahu’yu sevindiren haber

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin göreve seçilmesinin ardından kendisiyle büyükelçiliğin taşınması konusunu görüştüğü ve "sözünü tutmasını memnuniyetle karşıladığı" belirtildi.

Hamas’ın sert tepkisi

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin, İsrail'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma niyetini tekrar etmesi, Hamas tarafından sert bir şekilde kınandı. Hamas'ın yaptığı yazılı açıklamada, Milei'nin kararının Filistin halkının haklarına saldırı niteliğinde olduğu ve uluslararası hukuka aykırı olduğu ifade edildi. Açıklamada, Arjantin Devlet Başkanı'na, bu karardan geri dönme çağrısında bulunuldu. Arjantin hükümeti, İsrail ile diplomatik ilişkileri güçlendirmek amacıyla büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı almıştı. Ancak, bu karar uluslararası düzeyde tartışmalara neden olmuş ve Filistin yanlısı gruplar tarafından eleştirilmişti. Hamas’tan, Arjantin Devlet Başkanı Milei'ye "bu zalimce karardan dönme" sözleriyle tepki geldi.

Arjantin ve İsrail ortak mı oluyor?

Bahsi geçen kararın şiddetle kınandığı açıklamada, bu durumun Arjantin'i Filistin topraklarını işgal etmek ve Filistin halkının haklarını ve kutsallarını ihlal etmek konusunda İsrail ile ortak hareket etmekle suçlayan ifadeler yer aldı. Hamas'ın açıklamasında, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin aldığı kararın Filistin halkının acılarına duyarsızlık anlamına geldiği ve tarihsel olarak zulme uğramış bir halka destek yerine işgalci bir güce destek olduğu vurgulandı. Hamas yetkilileri, Arjantin Devlet Başkanı'na bu kararı gözden geçirme ve Filistin halkının haklarına saygı gösterme çağrısında bulundu.

Arjantin’in İsrail desteği

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin seçim kampanyası süresince Arjantin'in dış politikasında köklü değişikliklere gideceğini vurgulayarak, ülkenin yönünü ABD ile İsrail'e çevireceğini açıkladığı belirtiliyor. Seçim kampanyası boyunca Milei'nin, devlet başkanlığını kazanması durumunda Arjantin'in Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü verdiği ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek verdiği ifade ediliyor. Bu politika değişiklikleri, Arjantin'in dış ilişkilerinde önemli bir dönüşüme işaret ediyor ve özellikle Filistin meselesi bağlamında uluslararası tepkilere yol açacağı belirtildi.

Ağlama Duvarı’nı ziyaret etti

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin İsrail ziyaretinde, özellikle ekonomik krize karşı radikal vaatleri ve İsrail'e verdiği destek açıklamaları ön plana çıkıyor. Milei'nin Kudüs'teki Ağlama Duvarı'nı ziyaret edip dua etmesi, ziyaretin sembolik bir boyut kazandığını gösterdi.

Hahama sarılarak ağladı!

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'nin, Kudüs'teki Ağlama Duvarı'na yaptığı ziyaret sırasında duvarın önünde duygusal bir an yaşandı. Milei'nin duvara yüz sürerek uzun süre sarılması ve ardından ağlamaya başlaması, ziyaretin kişisel bir içerik taşıdığı ve duygusal bir anı yansıttığı ifade edildi


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal