Hamas ve El Fetih Liderleri Ankara'da Buluştu!

Hamas ve El Fetih liderleri Ankara'da tarihi bir görüşme gerçekleştirdi. 2017'de uzlaşma sağlanamayan toplantının ardından 2 lider ilk defa yüz yüze iletişime geçti.

24.09.2020-13:01 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-12:49) Hamas ve El Fetih Liderleri Ankara'da Buluştu!

Hamas ve El Fetih liderleri Ankara'da bir toplantı gerçekleştirdi.

Bahsi geçen buluşma, 2017 yılında Mısır'ın başkenti Kahire'de imzalanan fakat hayata geçirilmeyen uzlaşma anlaşması sonrası liderler arasında gerçekleşen ilk yüz yüze görüşme gerçekleşti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 3 Eylül'de El Fetih ve Hamas dâhil 14 Filistinli fraksiyon liderinin internet aracılığıyla başlattığı toplantıya öncülük etmişti.

Hamas yetkilisi Halil el Hayya, ''Türkiye'deki görüşmeler, Filistinli güçlerin daha önce varılan anlaşmayı uygulamak için geçmişte gerçekleştirdiği görüşmeler ve diyaloğun uzantısı niteliğinde'' ifadesini kullandı.

Taraflar arasındaki söz konusu olan gerginlik Hamas'ın Haziran 2007'de, El Fetih ağırlıklı güvenlik güçleriyle çatışarak Gazze'nin denetimini sağlamasından bu yana sürüyor.

Hamas, o tarihten bu yana Gazze Şeridi'nin denetiminde görevli. El Fetih ise Batı Şeria merkezli Filistin Yönetimi hükümetini denetliyor.

El Hayya, Hamas'ın ''Filistin davasını hedef alan plan, anlaşma ve zorluklara karşı koyabilecek kapsayıcı bir ulusal strateji'' yakalama arayışında olduğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal